Haberler

Btc Depolama Alanında Yangın Tatbikatı

BOTAŞ International Limited Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Çay: ''Bu çalışmalar, bizi geliştiren, kapasitemizi test etme imkanı sunan önemli tecrübeler.

Adana'da, Bakü-Tiflis-Ceyan (BTC) ham petrol boru hattının bulunduğu depolama alanında yangın tatbikatı yapıldı.

Ceyhan ilçesindeki petrol depolama tanklarından birinde senaryo gereği yangın çıktı. Yangın haberini alan tam donanımlı 30 kişilik itfaiye ekibi, olay yerine geldi. Ekipler yaptıkları incelemenin ardından bölgeye takviye ve sağlık ekipleri istedi.

Dünyada çok az sayıda kullanıldığı belirtilen ve dakikada 30 ton köpük püskürten 3 makineyle yangına müdahale edildi. Yangın, yaklaşık 30 dakikada söndürüldü. Senaryo gereği yaralanan bir kişi, sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılıp, hastaneye gönderildi.

Botaş International Limited Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atıf Çay, tatbikatın ardından gazetecilere, yüzyılın projesini işlettiklerini, bu nedenle tüm çalışanlarla uluslararası standartları kullandıklarını söyledi.

Tank sahasında meydana gelebilecek olası yangında müdahale kapasitelerini test ettiklerini anlatan Çay, şöyle devam etti:

"10 yıla yaklaşan tecrübemiz var. Aynı şekilde büyüklü, küçüklü bir çok tatbikat yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Biz, sürekli gelişim prensibiyle çalışıyoruz. Bu çalışmalar, bizi geliştiren, kapasitemizi test etme imkanı sunan önemli tecrübeler. Oldukça başarılı geçen bu tatbikatta görev alan tüm arkadaşlarımı gönülden kutluyorum."

Kriz yönetimi ekibi lideri Bülent İnanç da belirli dönemlerde tekrarladıkları tatbikatların öğretici ve geliştirici olduğunu belirtti.

Tatbikata katılan ekibin güzel iş çıkardığını, geldikleri noktayı bir kez daha tespit ettiklerini ifade eden İnanç, "Bu çalışma neticesinde dünden daha güvendeyiz. Yarın daha güvenli hale gelebilmek için hep birlikte sürekli çalışacağız" diye konuştu.

Tatbikatta kullanılan makinelerin dakikada 30 ton köpük püskürttüğünü aktaran İnanç, şu bilgileri verdi:

"Bugün aynı anda 3 makine kullandık ve dakikada 90 ton köpük püskürttük. Bu tür büyük tank yangınlarında çok kısa sürede tankın yüzeyini köpükle kapatmak gerekiyor. Bunun için de köpük toplarını kullanıyoruz. Dünyada  yaklaşık 7 tesiste bu makinelerden var. Türkiye'de sadece bizde var. BTC projesinin bu tür olaylara karşı korunması için çok önemli bir ekipman. Bunun haricinde farklı ekipmanlarımız da var."

BTC boru hattı, Hazar Denizi'nden çıkarılan Azeri petrollerini Akdeniz'e taşıyor. Hattın 1076 kilometrelik Türkiye kesimi işletmesini BOTAŞ International Limited yürütüyor. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Ceyhan Botaş Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title