Haberler

BTB ile Akbank Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Güncelleme:

Burdur Ticaret Borsası (BTB) ile Akbank Burdur Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol çerçevesinde, Borsa üyelerine traktör kredisi, araç kredisi, arsa alım kredisi, sera kredisi, damla-sulama kredisi, ürün ön finansman kredisi ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kredisi avantajlı oranlarda kullandırılabilecek.

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar ve Akbank Burdur Şube Müdürü İbrahim Özden arasında imzalan işbirliği protokolü ile Borsa üyeleri bundan böyle traktör kredisi, araç kredisi, arsa alım kredisi, sera kredisi, damla-sulama kredisi, ürün ön finansman kredisi ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kredilerini avantajlı oranlarda kullanabilecekler.

Yapılan protokole ilişkin bilgi veren Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, "Burdur Ticaret Borsası ilk kez bir banka ile işbirliği protokolü imzaladı. Üyelerimize faydalı olacağını düşündüğümüz bu protokol ile 'Ürün Ön Kredisi' ile ürün ekiminden hasadına kadar geçen dönemdeki tohum, gübre, ilaç, sulama ve işçilik maliyetlerinin tamamını avantajlı koşullarda karşılanabilecek. Sera kredisi ile sera kurulumu veya mevcut seranın bakımı ya da genişletilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan finansman desteği için sera kredisi verilecek. Arsa alım-satım kredisi ile hisseli arazi ve yeni tarla alımları için finansman desteği verilecek" dedi.

Damla-sulama kredisi ile modern sulama teknikleriyle üretimin arttırabilir, enerji tasarrufu sağlarken daha kaliteli ürünlerin elde edilebileceğini, bu amaçla sunulan damla-sulama kredisiyle gerekli tarımsal sulama ekipmanlarına kolaylıkla sahip olunabileceğini aktaran Başar, "Traktör Kredisi ile 0 Km ve ikinci el traktör alımları için uygun koşullarda finansman desteği sağlanacak. Akbank'ın anlaşmalı olduğu markalardan yapacağınız alımlarda ise cazip faiz oranları sunuluyor. Hafif ticari araç Kredisi ile 0 kilometre ve ikinci el hafif ticari araç ihtiyaçları özel faiz oranlarıyla karşılanacak. TMO kredisi ile Toprak Mahsulleri Ofisi'ne teslim ettiğiniz ürünler için düzenlenecek olan makbuz senedi karşılığında, TMO kredisi kullanılabilecek. Ayrıca TMO'nun hesabınıza yaptığı ürün ödemelerini Akbank TMO kartıyla ATM'lerden kolayca çekilebilecek. İmzaladığımız bu protokolün Borsa üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Toprak Mahsulleri Ofisi Burdur Akbank Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title