Haberler

BT Şimdi Formula 1 Pistlerinde "Hızla" Yarışacak

Güncelleme:

Stratejik teknoloji ortaklığı sayesinde yarış otomobilinde ve ekip alanlarında BT logosu

Williams Martini Racing ekibi, BT'nin yüksek performanslı ağ hizmetlerini küresel olarak kullanacak; bu da güvenli ve yüksek hızlı iletişimin yanı sıra etkili iş birliğinin kurulmasını kolaylaştıracak. Bu kapsamda BT, ekibin sabit ve mobil ses ihtiyaçlarını, bulut sunucuda barındırılan ve global olarak birçok farklı cihaza ulaştırılabilen tek bir hizmet halinde bir araya getirecek.

BT, aynı zamanda teknoloji ve danışmanlık bilgi birikimini de bu işbirliğinde kullanacak. Williams is bu işbirliğinden elde ettiği deneyimi, otomotiv, motor sporları, enerji, sivil havacılık ve savunma sektörlerinde kullanmak üzere "Advanced Engineering" (İleri Mühendislik)" bölümüne taşıyacak.

İki kuruluşun 2014 sezonunun sonuna doğru yenilikçi bir pilot projede birlikte çalışması, Williams'a daha yüksek performanslı ağ hizmetleriyle ulaşılabilecek elle tutulur rekabet avantajların bazılarını gösterdi. Bu avantajlar; ilave stratejik kapasite sayesinde araç performansında gelişme, daha hızlı pit stop uygulaması ve yarış videosu analizi, performans gelişimi ve video, telemetri ve sese dayalı uygulamalar da dahil zorlu büyük veri programlama süreçlerinin güvenilirliğini içeriyor.

BT Grup CEO'su Gavin Patterson, Williams ile güçlerini birleştirmenin gerçekten heyecan verici olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Williams dünyanın en başarılı ve iyi tanınan Formula Bir ekiplerinden biri. Hem BT hem de Williams'ın son teknolojiyle üst düzeyde başarıyla rekabet etme konusunda meşhur bir geçmişi var. Bu, dünya sahnesinde bir takım olarak kazanmaya kararlı iki büyük İngiliz markasının yaptığı gerçek bir ortaklığın başlangıcı."

Williams Martini Racing Ekip Başkanı Sir Frank Williams ise, Williams ve BT'nin resmi bir ortaklık kurmasını sağlayan çok sayıda sinerjiyi paylaştıklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Rekabette önde yer almak için teknolojik yenilikçiliğe güveniyoruz, verileri seviyoruz; tam anlamıyla İngiliziz, fakat küresel bir bakış açısına sahibiz, işte başarı için güçlü iletişimi ön planda tutuyoruz. BT bu alanlarda yükseliyor; biz de onların iletişimlerimizi ve veri ağlarımızı güçlendiren ürünleriyle önemli stratejik kararları daha hızlı ve iş birlikçi bir şekilde alıyoruz. Williams gibi bağımsız bir ekip, yarışmak için sadık ortaklarla yaratacağı istikrara güvenir. Biz de önümüzdeki yıllar boyunca birlikte çalışmak isteyeceğimiz yeni, yüksek profilli bir katkıya sahip olduk."

Williams Martini Racing Yardımcı Ekip Başkanı ve Ticari Müdürü Claire Williams ise konuyla ilgili şunları söyledi: "BT gibi köklü bir tarihe ve prestije sahip bir şirketi ekibin yeni ortağı olarak aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu ilişki, çalışanlarımızın birbiriyle bağlantıda olmalarını ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar birlikte sorunsuz bir şekilde çalışabilmelerini sağlayacak teknik bir iş birliğini içerecek. BT ayrıca, ürünlerini ve hizmetlerini küresel alanda sergilemek için Formula 1'in ve Williams markasının gücünü kullanacak. 2015 yılında ve devamında, heyecan verici pazarlama kampanyalarında onlarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz."

Ağ hızının büyük oranda artmasıyla çalışma şekillerinin tamamen değişebileceğini belirten Williams Martini Racing Baş Teknik Sorumlusu Pat Symonds sözlerini şöyle sürdürdü: "Rutin faaliyetlerimizin avantajları ortada ve 'saha dışı' analitik becerimizdeki muazzam artışta görülüyor. Daha az görünen avantajları arasında ise, nerede yarıştığımızdan bağımsız olarak elzem bilgi kaynaklarına daha hızlı erişim sağlayabilme becerisi bulunuyor. Bu, örneğin, merkezdeki CAD sistemimizi uzaktan sorgulama, yeni çevirme dilleri oluşturma ve sonra gerekli bilgiyi parkurda kullanmak için dakikalar içinde dışa aktarma becerilerini içeriyor."

13-15 Mart tarihlerinde Avustralya'da açılan F1 sezonunda, BT markası Williams Mercedes FW37 aracının koltuk başlıklarında ve ekibin konaklama ve garaj ortamlarında görülecek. Bu seneki 2015 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası 20 yarıştan oluşuyor ve gelecek hafta sonu Melbourne'da yapılacak olan Formula 1 Rolex Australian Grand Prix ile başlayıp 27-29 Kasım tarihlerinde Abu Dabi'de yapılacak olan yarışla sona erecek.

Williams, dünyanın en başarılı ve en çok tanınan Formula 1 ekiplerinden biri. Formula 1 ise, en kalıcı ve başarılı spor organizasyonlarından biri olarak tanınıyor ve 1960'lardan beri üst düzey motor sporu ile aynı anlamda kullanılıyor.

Williams şimdiye kadar 16 adet FIA Formula Bir Dünya Şampiyonası kazandı (Cosworth, Honda ve Renault ortaklığıyla dokuz Markalar Şampiyonluğu; Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill ve Jacques Villeneuve ile yedi Sürücüler Şampiyonluğu). Ekip 114 galibiyet, 306 podyum ve 128 pole pozisyonuna imza attı. Williams ekibi 1977 yılında kurulduğundan beri katlanarak büyüdü. 17 kişi ile başladı ve hızla büyüyerek bir şirket haline geldi, şu anda Grove Oxfordshire'daki teknoloji kampüsünde 600'den fazla kişi çalışıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Formula 1 Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title