Haberler

Bso Vergi Şampiyonlarını Ödüllendirdi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, FIFA ve UEFA'nın, tekniği yüksek yıldız futbolcuların korunmasını istediği gibi, kamu yöneticilerinden işadamlarınının ve girişimcilerin korunmasını istedi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, FIFA ve UEFA'nın, tekniği yüksek yıldız futbolcuların korunmasını istediği gibi, kamu yöneticilerinden işadamlarınının ve girişimcilerin korunmasını istedi. Türk işçisini de öven Hisarcıklıoğlu, Ford fabrikalarında, sıfır hata ile üretim yapıldığını belirterek bu durumu Türk işçisinin başarısı olarak değerlendirdi.

Balıkesir Sanayi Odası, 2011 yılında, en çok gelir vergisi, kurumlar vergisi ödeyen en fazla ihracat yapan ve ciroları ile Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu içinde yer alan oda üyelerini bu gün Balıkesir Sanayi Odası'nda düzenlediği törenle ödüllendirdi. Ödül törenine katılacağı belirtilen ancak programındaki değişiklik nedeniyle katılamayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek törene mesaj gönderdi. Ödül törenine TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Ak Parti Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Tülay Babuşçu, MHP Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut, CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Nedret Akova, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, daire müdürleri, çok sayıda işadamı katıldı. Açılış konuşmasını yapan Balıkesir sanayi Odası Başkanı Rona Yırcalı, küresel ekonomik ve siyasi düzen yeniden şekillenirken bu yeni düzenin sancılarını ve kırılganlıklarını yaşadığını vurgulayıp, "Dünyada küresel ve ekonomik düzen yeniden şekillenirken, özellikle en büyük ekonomik ortağımız AB ülkelerinin mali krizlerle boğuşurken, komşu coğrafyalar halk hareketleri ile yeniden şekillenirken, Türkiye, isabetli politika ve yöntemleri ile bu istikrarsız dünyada büyümeyi ve kalkınmayı başarılı bir şekilde yürütmüştür. Küresel krizden en hızlı çıkan ülkelerden birisi olan Türkiye 2010 yılında yüzde 9.2, 2011 yılında yüzde 8.5, 2012'nin ilk 9 ayında, % 2.6'lık bir büyümeyi başarmıştır" dedi.

GÖLGE ETMESİNLER YETER

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise anlattığı fıkralar ve yaptığı esprilerle toplantıya katılanları güldürdü. İş dünyasının Türkiye'nin geleceğinde önemli rol oynadığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, devletin işadamlarını koruması gerektiğini belirterek, "Bizim için önemli olan şehirlerin markalaşmasında gelişmesinde şehrin idarecilerinin bizlerle birlik olmasıdır. FIFA, UEFA kurallarını değiştirdi. Teknik kapasitesi yüksek oyuncular için tüm dünyada hakemlere bildiri yayınlayıp, teknik kapasitesi yüksek oyuncular, yani Ronaldo gibi, Messi gibi oyuncuları koruyun, kollayın. Çünkü insana zevk veren, tribünlere binlerce kişiyi getiren Ronaldo, Messi gibi teknik kapasitesi yüksek oyuncular. Ben de kamu idarecilerimize diyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti'nde bizi koruyup kollayın. Bakın bu ülkeyi zenginleştiren bizleriz, bu ülkenin işsizlerine iş veren bizleriz. Bu ülkeyi zengin edecek de biziz, yarın gelecekte çocuklarımıza iş verecek, olanlar da bizleriz. Onun için FİFA, UEFA teknik kapasitesi yüksek oyuncuları koruyun diyor. Siz de, her fırsatta Türk özel sektörünü koruyup kollayın ki hedefimiz olan 2023'de dünyanın ilk 10 ülkesi arasına bu ülkeyi getirelim."

ÇEK TÜRK İCADI

Hisarcıklıoğlu, vadeli alışverişlerde dünyada çek kullanan tek ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yaparken, Türk Ticaret Kanunu'ndaki değişikliklerle çek kullanımında hapis cezasının kaldırılmasına karşı çıktığını açıkladı. Hisarcıklıoğlu, "Ekonomik Koordinasyon Toplantısında çekteki hapis cezasının kaldırılması talebi gündeme geldi ve ben buna karşı çıktım. Çeklerin ödenmesinin bu mekanizmayla sağlandığını anlattım. Şu anda Yargıtay'da tam 240 bin dosya olduğunu söylediler. Yargıtay'da bu kabul edilirse tam 240 bin kişi hapse girecek. Türkiye'deki hapisane kapasitesi 142 bin kişi. Yani Türkiye'deki hapishane kapasitesinden fazla bizim insanımız hapse girecek. 'Biz bunu kaldıracağız' dediler. Kaldırılmasına özel sektör olarak tamam deriz ama şartımız var dedik. Bankaya gittiğimiz zaman bankacı kredi alacak kişiyi sorguluyor. Bütün bilgileri önüne çıkıyor. Benim geçmişte ne kadar çek ödemişim ödememişim, kredi kartı borcumu hepsini görüyorlar. Bu sistemi iş erbabının da görmesiyle ilgili talepte bulundum. Bankalar para satıyor bilgilerimizi görüyor. ben mal satıyorum, risk satıyorum hiçbirşey göremiyorum. Bu olmazsa olmaz. O gün bana söz verdiler. 1,5 senedir bu yasa yürürlükte, bankalar topu taca atıyorlar. Karşılıksız çek kullanımında artış yüzde 93. Geçen yılın ilk 11 ayıyla bu yılın ilk 11 ayını karşılaştırırsak, çek tutarındaki artış yüzde 93. Bu oran enflasyonun 10 kat üstünde. Demek ki iç piyasada çok ciddi bir problem var. Bu uygulama ayın 2'si itibariyle uygulamaya girecek. Size bir müşteri gelidiğinde, sizden vadeli mal almak istiyorum dediğinde ver şifrene bir bakayım diyeceksiniz. Ben bilgisayar ekranında mal almak isteyenin geçmişini görebileceğim. Ancak bu 3 dakika içinde olacak, sonra ekran kararacak. Sonra yeni bir şifre gelecek. Bu şekilde sistemi kurguladık. İnşallah bankalar topu taca atmazlar. Bütün gelişmiş ülkelerde vadeli alışverişlerde çek diye bir şey yok. Çek Türk icadı. Bütün vadeli alışverişlerde ya bankacılık yada sigortacılık sistemi devrededir" diye konuştu.

ABİGEM'DEN YARARLANIN

TOBB'un sanayicilere bir hizmeti olan ABİGEM hakkında da bilgiler veren Rifat Hisarcıklıoğlu şunları ifade etti:

"Bizim özel sektör olarak en büyük şikayetimiz finansmana ulaşımdaki sıkıntılar. Kredi garanti fonu, Halk Bankası Kosgeb ile birlikte devrede. Projeniz var ve para kazanacağınıza inanıyorsunuz. Biz diyoruz ki projene inanıyorsan getir beni ikna et ben sana kefil olayım diyoruz. Biz kefil olunca tam 27 banka kefilsiz kefaletsiz sana krediyi veriyor. Kredi Garanti Fonunu kullanın. TOBB olarak Abigem'leri kurduk. En düşük maliyette krediyi nasıl bulabileceğinizi gösteriyor, Denizli'de Hacı Şeri şekerlemeci Abigem'den aldığı danışmanlık ile 50 milyon dolar ihracat yapmaya başladı."

TÜRKİYE'Yİ DEĞİL DÜNYAYI DOYURMAYA HEDEFLENİN

Balıkesir'e okul sözü veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir'in dünyanın en şanslı yerlerinden birisi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Balıkesir hem il hem de ilçeleriyle birlikte marka olan çok şanslı illerimizden biri. İstanbul İzmir otoyolu bittiği zaman Balıkesir'e 25 milyonluk pazar geliyor. Buraya yatırım yapmak en akıllı iş. Türkiye'yi doyuran ilsiniz ama dünyanın doymaya ihtiyacı var. Hedefinizi Türkiye'den dünyaya çevirin. Tarım ve hayvancılık artık geçim için değil, para kazanmak için yapılıyor. Önümüzdeki dönem en önemli ürünlerin başında gıda ve sanayi gelecek. Bankalarda 6 milyar TL paranız var. Ayrımız gayrımız yok. Bize ne yemek çıkarsa işçimize de aynı yemek çıkar. Bugün Avrupa'da satılan televizyonlardan 4 tanesi Türk malı. Türkiye olarak dünyadaki ilk 6 turistin destinasyonundan biri haline geldik. Türkiye'deki Ford fabrikası dünyadaki fabrikalardan birinci sırada. Ben devletimden hiçbir şey istemiyorum, tek isteğim rakip ülkeler hangi şatlarda üretiyorsa bana da bu şartları sağlayın. Benim atalarım 16 imparatorluk kurmuş bize dünya birinciliği yakışır."

İŞTE ÖDÜL ALANLAR

Törende, 2011 yılı için en yüksek gelir vergisi ödeyen Rona Yırcalı altın madalya, Hasan Ali Eğinlioğlu ve Ferudun Çelik gümüş madalya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, Fatma Demet Egeli, Kemal Keloğlu, İbrahim Toplar, Nazmi Yarış, A. Sırrı Yırcalı ve Hasan Yarış bronz madalya aldı. Kurumlar vergisinde altın madalya, Yavaşçalar Av Spor Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. ile Yarış Kabin Sanayi ve Tic. A.Ş.'ye gümüş madalya, Simtek İthalat, Karahallılar Otomotiv, Yemmak Makina ve Hicri Ercili Kimyevi Madde Şirketi'ne, Bronz madalya Dört Mevsim Et, Teksüt, Mauri Maya, Arı Rafine ve Yağ Sanayi, Metin Gıda, Onet Balıkesir Et, Gönen Hes, Astrosan Süt, Sağlamlar Orman Tarım Ürünleri, Bandırma Has Un ve Paksan Makina Sanayi Şirketi'ne verildi. 2011 yılında en çok ihracat yaparak altın madalya ödülüne layık görülen kurum ve kuruluşlar, Eti Maden Bigadiç, Eti Maden Bandırma, Sarten Ambalaj, Kastamonu Entegre, Bagfaş, İşbir Sentetik Dokuma San. ŞTİ ve Tiryaki Agro Gıda oldu. Gümüş madalya ise, Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri, Assan Panel, Turyağ Gıda, Assan Gıda, Bupiliç ve Bilfer Madencilik şirketine verildi. Kermes Tarım, Şeker Piliç, Simtek İthalat İhracat, Süd-Chemie (TR) Madencilik, Kocaman Balıkçılık, Beksan Çivi, Yersa Sentetik, Milano Ağaç Kaplama, Ahi Güven Donmuş Gıda, Ataç İnşaat, A.B. Gıda ve Canel Münip Çoker Madencilik bronz madalya ile onurlandırıldı. 2011'de ciroları ile Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşları içinde yer alan BSO üyesi 25 şirket ile ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu içinde yer alan 9 şirket te plaketle ödüllendirildi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Ford Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title