Haberler

Brüksel'deki Emirdağlılar'dan Eskişehir'e Akülü Sandalye

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaşayan Emirdağlılar, engelli ve hasta yurttaşların kullanımı için Eskişehir’e 100 akülü tekerlekli sandalye bağış kampanyası başlattı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşayan Emirdağlılar, engelli ve hasta yurttaşların kullanımı için Eskişehir'e 100 akülü tekerlekli sandalye bağış kampanyası başlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kısa süre önce Avrupa Birliği (AB) yetkilileriyle temaslar için gittiği Brüksel'de, Türkiye'den çalışmaya giden Emirdağ'lıların yoğun olduğu Schaerbeek Semti'ne giderek Emirdağ Yardımlaşma Derneği'ni (EYAD) ziyaret etmişti. Çakırözer, Emirdağ Yardımlaşma Derneği (EYAD) Başkanı Metin Edeer ve orada yaşayan iş adamları ile görüşmesinde, Türkiye'ye yönelik projeleri de masaya yatırmıştı.

Çakırözer, yaptığı açıklamada, Brüksel'de yaşayan Emirdağlıların Eskişehir'e yönelik yeni bir yardım kampanyası başlattıklarını öğrenmekten büyük memnuniyet duyduğunu açıkladı. EYAD Başkanı Edeer ve Brüksel'de yaşayan iş adamı Mesut Uçar'ın Eskişehir'e 100 akülü tekerlekli sandalye bağışı için kolları sıvadıklarını kendisine aktardığını belirten Çakırözer, "Toplanacak yardımlarla alınacak 100 akülü tekerlekli sandalye EYAD tarafından Brüksel'den bir tır ile Eskişehir'e gönderilecek. Emirdağlı kardeşlerimiz sandalyeleri Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Yılmaz Büyükerşen'e teslim etmek arzusunda olduklarını ifade ettiler" dedi.

"ESKİŞEHİR BU İYİLİĞİ UNUTMAZ"

Brüksel'de yaşayan Emirdağlıların bu anlamlı bağışından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Çakırözer, şöyle konuştu:

"Bu bölgenin insanının dünyanın neresine giderse gitsin memleketini unutmadığını göstermesi kadar güzel bir şey olamaz. Çok anlamlı, çok duygulandırıcı bir kampanya. Eskişehirliler kendi şehirlerinde tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan engellilere yapılan bu hayırseverliği asla unutmayacaklardır. Emirdağlı kardeşlerimize bu kampanya için hem kendi adıma hem de hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Utku Çakırözer Eskişehir Belçika Brüksel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title