Haberler

Broşürlerde, AK Parti'ye Oy Vermemek İçin Maddeler Sıralanıyor

Kimliği belirsiz şahıslar tarafından Sakarya genelinde başlayan ve iddialara göre, tüm Türkiye’ye yayılacak olan broşürlerde, vatandaşlardan özellikle AK Parti’ye oy vermemeleri isteniyor.

Gece yarısından sonra ve sabah çok erken saatlerde kapı kapı dolaşarak broşür bırakan kimliği belirsiz şahıslar vatandaşların tepkisine yol açtı. Başta Adapazarı ilçesi olmak üzere, Serdivan, Erenler gibi büyük ilçelerde de kapı kapı dolaşılarak bırakılan broşürlerde AK Parti’ye oy verilmemesi için 10 ayrı maddede vatandaşlardan oy vermemeleri isteniyor. Hazırlanan broşürlerde, hakaret, yalan, sorgu odaları, yolsuzluk, medya, istihbarat gibi başlıkların yanı sıra dikkat çeken banka batırılması, Türk okulları ve dershanelerin kapatılmasıyla ilgili başlıklar da bulunuyor. Özellikle Sakarya’da depremden sonra kurulan yeni yerleşim bölgesi Camili ve Karaman Mahallelerinde her eve bırakılan bu broşürler halkın tepkisine yol açtı.

Konuyla ilgili olarak rahatsızlığını dile getiren Ender Sinan Şan isimli vatandaş, “Başka bir parti olsa, broşür dağıtsa anlarım ama bu farklı bir yapı. Bu doğru değil” dedi.

Konuşmasının devamında kendisinin de yıllarca olumlu şeyler düşünerek destek olmak amacıyla hem gazete aldığını hem de bankayı kullandığını ancak son zamanlarda gerçek yüzlerini gördüğü için aboneliklerini iptal ettirdiğini dile getiren Ender Sinan Şan,

“Sakarya’da oturuyorum. Sabah kalktığımız zaman dairemizin kapılarında broşürlerden gördük, yani yaklaşık onlarca broşür. Bu herhangi bir başka siyasi partinin bırakmış olduğu broşür değil, değişik partilere mensup bırakılan broşürler oluyor onu anlıyorum da ama bir partiye ait olmayıp, sanki muhalefet edasıyla bastırılmış broşürleri sabah gördüğümde benim ve bizim mahalledeki tüm Sakarya’da oturan, Sakaryalıları rahatsız etti. Açıkçası üzüldüm, ben 12 senedir bunların gazetesini de aldım, kurban bağışları yaptık, bankanın da kredi kartını aldık. Bu bankaya destek verdik ama baktık ki gidişat hoş bir gidişat değil, açıkçası hem abonelikleri iptal ettik hem bu bankadaki kartlarımı iptal ettim. Herhangi bir bağım kalmadı açıkçası çünkü son dönemlerde yapılan bu propagandalar, televizyonun da, yazılı basının da yapmış olduğu yayınlar bizi çok rahatsız etti” şeklinde konuştu.

Yaşanan bu duruma çok üzüldüğünü belirten Ender Sinan Şan, “Sakaryalı olarak bu olay bizi çok üzdü, çok rahatsız olduk tüm Karaman’da, Camili’de, Serdivan’da, otobüs duraklarında, binaların kapılarında bu şekilde broşürlerin olması ve buradaki seçmenin AK Parti’ye oy vermemesi konusuna yönlendirecek hareketleri pek de ahlaki bulmuyorum açıkçası. Bununla ilgili ne gibi bir çalışma yapılır, onu da bilmiyorum. Ama yalnız gece yarısı, sabaha karşı tüm kapılara bu broşürlerin tüm kapılara atılması tüm Sakaryalıları üzdü. Biz Sakaryalı olarak belli bir partiye oy vermememiz konusunda yönlendirilmeye çalışmamız açıkçası bizi çok rahatsız etti. Ve bir daha sabah kalktığımızda bizi işte şu partiye oy atmayınız şeklinde bildirilerle uyanmak istemiyoruz.

Bununla ilgili ne gibi önlemler alınacaksa, bu bildirileri kimler dağıtılıyorsa, bunların en azından kameralarla tespit edilip müdahale edilmesi gerekiyor. Yani benim bundan edindiğim izlenim, artık ne yaparsak yapalım her şeyin sonu geldi en azından biz son bir hamle de tüm gücümüzle ahlaki olmayan ne varsa, bunları da ortaya koyarak iktidar partisinin oylarını ne kadar azaltırsak o kadar bizim için iyi bunun çalışması içerisindeler diye tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

RAMİZ KAAN OKTAR

SAKARYA (İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Serdivan Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title