Haberler

Brokoli Çiftçiler İçin Alternatif Oluyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Silifke'de deneme amaçlı ekilen brokoli,- Üretim yapan çiftçi Özgür Soydan, Brokoli Mersin'de çiftçiler için alternatif oluyor- Yaş meyve sebze yetiştiriciliğinde önemli merkezlerden Silifke ilçesinde yeni ürün arayışı içerisindeki çiftçiler brokoli üretimine yönelmeye başladı Mersin'in yaş sebze meyve üretiminde önemli merkezlerinden Silifke ilçesinde yeni ürün arayışı içerisinde olan çiftçiler brokoli yetiştiriciliğine yönelmeye başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Silifke'de deneme amaçlı ekilen brokoli,- Üretim yapan çiftçi Özgür Soydan, Brokoli Mersin'de çiftçiler için alternatif oluyor- Yaş meyve sebze yetiştiriciliğinde önemli merkezlerden Silifke ilçesinde yeni ürün arayışı içerisindeki çiftçiler brokoli üretimine yönelmeye başladı Mersin'in yaş sebze meyve üretiminde önemli merkezlerinden Silifke ilçesinde yeni ürün arayışı içerisinde olan çiftçiler brokoli yetiştiriciliğine yönelmeye başladı. Türkiye'de turfanda ilk ürünlerin hasat edildiği, çilek diyarı olarak bilinen Silifke'de deneme amaçlı ekilen brokoliden olumlu sonuç alınmaya başlandı.Tüketiciler tarafından da brokoliye ilginin son yıllarda artması üzerine ilçede üretim alanını geliştirmek isteyen çiftçiler bu ürüne yöneldi.Arkum Mahallesi'nde üretim yapan Özgür Soydan, ilerleyen günlerde hasada başlayacağını söyledi.Brokolinin son yıllarda tüketiminde gözle görülür bir artış olduğunu aktaran Soydan, "Bu ürün bizim için de bir alternatif oldu. Üretimim şu aşamada fazla olmadığı için hasat edeceğim ürünleri Mersin haline göndereceğim. Kilogramını 1,80-2 liradan satmayı hedefliyorum" dedi.Soydan, ilçede bazı çiftçilerin de kendisi gibi bu ürüne yönelmeyi düşündüğünü sözlerine ekledi.Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da ilçedeki toprak yapısının brokoli üretimine de elverişli olduğunu vurgulayarak, çiftçilerin bu ürünü alternatif ürün olarak değerlendirebildiğini söyledi.Üreticinin emeğinin karşılığını almasının çok önemli olduğunun altını çizen Can, tüketicilerin brokoliye son dönemlerdeki yöneliminin çiftçiyi memnun ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Silifke Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title