Haberler

Brent Petrol Haftanın Son Gününde 56 Doların Üzerinde

Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de dün açıklanan petrol stok verilerinin ardından 56 dolar civarında yatay seyir izliyor.

Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de dün açıklanan petrol stok verilerinin ardından 56 dolar civarında yatay seyir izliyor.

Brent petrolün varil fiyatı dün 56,23 dolardan güne başlarken gün içinde en yüksek 57,23 doları gördü.

Bu sabah güne 56,37 dolarla başlayan Brent petrol, saat 10.05 itibarıyla yüzde 0,05 değer kaybederek 56,34 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varil fiyatı da yüzde 0,17 değer kaybederek 54, 26 dolardan alıcı buldu.

Küresel petrol fiyatlarında dün ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) açıkladığı stok verileri etkili oldu. EIA'ya göre, ülkede ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 600 bin varil artarak beklentilerin altında kaldı. Toplam stoklar 518,7 milyon varile ulaştı. Piyasa beklentisi, stokların 3,5 milyon varil yükselmesi yönündeydi. Bir önceki hafta ham petrol stokları 9,5 milyon varil artış göstermişti.

Bugün yeni veri bakımından zayıf olan küresel piyasalarda, ABD ocak ayı yeni konut satışları ve Michigan Üniversitesi şubat ayı tüketici güven endeksi rakamlarının petrol fiyatları üzerindeki dolaylı etkileri izlenecek.

Bugün ayrıca Baker Hughes tarafından ABD petrol kuyu sayısının açıklanması bekleniyor. Baker Hughes geçen hafta ABD'de 6 yeni kuyu açıldığını duyurmuştu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü üyelerinin, üretimi kısma kararına büyük ölçüde sadık kalmaları ve bu hafta ABD'den gelen stok verileri, petrol fiyatlarını yukarı yönde etkiledi.

Uzmanlar, Brent petrolün varil fiyatında 56,20-55,60 dolar aralığının destek, 57,30-57,70 dolar bandının ise direnç konumuna geldiğini belirtiyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Baker Hughes Teksas Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title