Haberler

Brent Petrol 48,3 Dolara Yükseldi

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, bugün gerçekleştirilecek Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısı öncesinde 48,3 dolara kadar yükseldi.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, bugün gerçekleştirilecek Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısı öncesinde 48,3 dolara kadar yükseldi.

Brent petrolün varil fiyatı, OPEC'in bugün Viyana'da yapacağı toplantı öncesinde dün geniş bir bant içinde dalgalanmasının ardından günü yüzde 1,5 azalışla 47,3 dolardan tamamladı. Analistler, OPEC toplantısında tarafların anlaşamayacağı beklentilerinin artması nedeniyle dün petrol fiyatları üzerinde baskı oluştuğunu ifade etti.

Bugün ise toplantıdan çıkacak kararların beklendiği piyasalarda dalgalı bir seyir izlenirken, Brent petrolün varil fiyatı en yüksek 48,3 doları görmesinin ardından saat 11.00 itibarıyla 48,1 dolardan işlem görüyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 1,15 primle 45,9 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, bugün bakanlar düzeyinde gerçekleştirilecek OPEC toplantısından çıkacak kararların fiyatların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, ayrıca ABD'de ADP özel sektör istihdamı ile kişisel gelir ve harcamalar verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan Brent türü ham petrolün varil fiyatında 48,5 ve 49,2 doların direnç konumunda bulunduğunu aktaran analistler, 200 günlük hareketli ortalamanın da bulunduğu 47,4 doların destek konumunda olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Viyana Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title