Haberler

BP Türkiye'nin 100. Yılına Görkemli Kutlama

Güncelleme:

BP Türkiye, ülkemizdeki faaliyetlerinin 100'üncü yılını, Türk sporcularla birlikte İstanbul'da düzenlenen gala gecesinde kutladı.

BP Türkiye, ülkemizdeki faaliyetlerinin 100'üncü yılını, Londra 2012 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda destek verdiği Türk sporcularla birlikte İstanbul'da düzenlenen gala gecesinde kutladı

Ülkemizde 1912 yılında faaliyetlerine başlayan ve bir asırlık tarihi boyunca Türkiye'nin çeşitli evrelerine tanıklık eden BP Türkiye, 100'üncü yılını 1 Kasım 2012, Perşembe günü İstanbul'daki Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlediği gala gecesiyle kutladı. BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Richard Harding ve BP Türkiye Yönetim Ekibi'nin ev sahipliğinde düzenlenen geceye şirket yöneticileri, devlet yetkilileri, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve medyadan davetliler katıldı.

100 yıllık geçmiş, aslında yeni bir başlangıç

Gecenin ev sahipliğini yapan BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Richard Harding, tüm dünyada 100'üncü yılını kutlayan şirket sayısı çok az iken BP'nin, Türkiye'de 100'üncü yılını kutladığına dikkat çekti ve sözlerine şöyle devam etti: "Bu anlamlı yıldönümünde, 100 yıldır enerji alanında itibarlı şekilde hizmet vermiş, ülkemizin en köklü şirketlerinden biri olmanın gurur ve sevincini yaşıyoruz. BP Türkiye olarak, 100 yıl içerisinde var olduğumuz her alanda değişimi ve çağı yakaladık. Bu yolculukta, modern enerji kullanımına öncülük ettik. Ürün ve hizmetlerimizle, milyonlarca Türk insanının yaşamının parçası olduk. Gerçekleştirdiğimiz tüm yatırımlar ve oluşturduğumuz istihdama ek olarak, 100'üncü yılımızı kutlarken, Türk sporuna katkı sağladık. Londra 2012 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda milli takımlarımıza ve 13 sporcumuza destek verdik."

Bir asırlık başarının sağladığı gururun gelecek için önemli sorumluluklar yüklediğine dikkat çeken Harding "Paydaşlarımızın bizden beklentileri yüksek. Daha iyisini yapabilmek için ise nedenlerimiz de pek çok. Şirketimizin yarattığı sinerji ve birliktelik, müşterilerimiz, bayilerimiz, iş ortaklarımız ve bütün paydaşlarımız için önemli bir katma değer yaratıyor. 100 yıllık geçmiş, aslında yeni bir başlangıç. Şirketimizin küresel vizyonu doğrultusunda, Türk ekonomisine ve enerji sektörüne katkılarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğimiz yeni bir döneme adım atıyoruz." dedi.

Şartlar elverdiği takdirde en az bir yüzyıl daha Türkiye'deyiz

Türkiye'nin BP için çok önemli ve stratejik bir ülke olduğunu vurgulayan Harding, aynı zamanda akaryakıt sektöründe ülkemizin BP için dünyadaki en önemli 5 ülkeden birisi olduğuna da dikkat çekti. Türkiye'ye bir asırdır yaptıkları yatırımların artarak devam ettiğini ifade eden Harding, "şartlar elverdiği takdirde en az bir yüz yıl daha Türkiye'de olmayı planlıyoruz" dedi. Harding, BP Türkiye olarak, Akaryakıt ve Oto LPG, Madeni Yağlar, BP Havacılık ve uluslararası petrol ve doğal gaz boru hatları gibi birçok farklı alanda faaliyetlerinin bulunduğunu ve bu faaliyetlerinin önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceğine inandıklarını söyledi. Harding, son olarak şirketin bugünlere gelmesinde katkısı olan tüm BP Türkiye çalışanlarına, iş ortaklarına ve emeklilerine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Televizyon programcısı Oylum Talu'nun sunuculuğunu yaptığı gecede, BP'nin Türkiye'deki 100 yıllık yolculuğunu belgesel tadında davetlilere aktaran kurumsal filmin izlenmesi ile gerek şirketin gerekse Türkiye'nin tarihiyle ilgili anılar tazelendi.

BP Türkiye'nin Londra 2012 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda tam destek verdiği milli takımlarımız adına hazırlanan özel filmin de gösterildiği gala gecesinde, şirketin Londra 2012 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda bireysel olarak destek verdiği 13 milli sporcudan Milli Okçumuz Doğan Hancı, Milli Haltercimiz Çiğdem Dede, Milli Yüzücümüz Özlem Baykız, Milli Yüzücümüz Beytullah Eroğlu, Milli Judocumuz Gülşah Kocatürk, Milli Yelkencimiz Nazlı Çağla Dönertaş ve Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp'ın sürpriz bir şekilde sahneye çıkmasıyla coşkulu anlar yaşandı.

Ses sanatçısı Melis Sökmen ve orkestrasının renk kattığı gecede; davetlilere BP Türkiye'nin 100'üncü yıldönümü vesilesiyle hazırlanan "Bir Asrın Ardından BP Türkiye" kitabı hediye edildi. Gerek şirketin gerekse Türkiye'nin 100 yılına tanıklık eden "Bir Asrın Ardından BP Türkiye" kitabı davetlilere geçmişe doğru nostaljik bir yolculuk sundu.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Bosphorus Otel İstanbul Türkiye Londra Otomobil Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title