Haberler

Bp İcra Kurulu Başkanı Dudley Açıklaması

NEW British Petroleum (BP) İcra Kurulu Başkanı (CEO) Bob Dudley, petrol fiyatlarının varil başına 50 dolar olması durumunda bile şirketin faaliyetlerine devam edebileceğini bildirdi.

NEW British Petroleum (BP) İcra Kurulu Başkanı (CEO) Bob Dudley, petrol fiyatlarının varil başına 50 dolar olması durumunda bile şirketin faaliyetlerine devam edebileceğini bildirdi.

Londra'da düzenlenen Oil&Money Konferansı'nda konuşan Dudley, geçen yıl BP'nin kar ve maliyetlerini dengeleyebilmek için petrolün varil fiyatının 60 dolar civarında olmasına ihtiyaç duyduğu bilgisini paylaşarak, şu anda bu fiyatın 55 doların altına düştüğünü belirtti.

Dudley, petrol fiyatlarının 50 dolar olması durumunda bile BP'nin faaliyet göstermeye hazır olduğunu vurgulayarak, şirketin gelecek yılki yatırım ve harcamalarını planlarken, petrol fiyatlarında 50-60 dolar bandını baz aldığını ifade etti.

Küresel piyasalarda petrolün varil fiyatının 2014 ortasındaki 115 dolarlık seviyeden inerek, "İnatçı şekilde" düşük kaldığını hatırlatan Dudley, petrol fiyatlarındaki azalışın küresel talebin düşük olmasından çok piyasadaki arz fazlasından kaynaklandığına dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Küresel petrol talebinin çok düşeceğini sanmıyorum. Sorun daha çok arz fazlasından kaynaklanıyor. (Petrol) endüstrisi kendi başarısından ve özellikle kaya petrolü devriminden olumsuz etkilendi. Ancak, uzun dönemde talebin artacağına inanıyorum."

Dudley, petrolün varil fiyatının 100 dolar olduğu dönemde her türlü projenin cazip göründüğüne işaret ederek, bunun artık mümkün olmadığını ve şu anki piyasa şartlarında şirketlerin maliyetlerini en aza indirerek verimliliklerini maksimuma çıkarmaları gerektiğini kaydetti.

Dünyanın sermaye bulmak için çok rekabetçi bir yer haline geldiğini anlatan Bob Dudley, "Artık her dolar az bulunur hale geldi. Akıllıca ve dikkatlice yatırım yapmamız lazım." ifadesini kullandı.

Düşük petrol fiyatlarının ve sermaye bulmaktaki zorlukların petrol sektöründe yenilik ve reformu beraberinde getirdiğini bildiren Dudley, enerji şirketlerinin çevreye daha duyarlı hale gelmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Londra Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title