Haberler

Bozyazı'nın Gözce ve Gözsüzce Sakinleri Tozdan Kurtuluyor

Mersin’in Bozyazı İlçe Kaymakamı Suat Yıldız, Mersin-Antalya yol yapım firmasının Gözce ve Gözsüzce Mahallelerinin arasına kurduğu taş kırma eleme tesislerinden çevreye aşırı toz yayıldığını yönündeki şikayetlere el attı.

Mersin'in Bozyazı İlçe Kaymakamı Suat Yıldız, Mersin- Antalya yol yapım firmasının Gözce ve Gözsüzce Mahallelerinin arasına kurduğu taş kırma eleme tesislerinden çevreye aşırı toz yayıldığını yönündeki şikayetlere el attı. Firma yetkilileri ile mahalle muhtarlarını bir araya getiren Kaymakam Yıldız, sorunu çözüme kavuşturdu.

Bozyazı Kaymakamı Yıldız, mahalle ziyaretleri kapsamında Gözce ve Gözsüzce Mahallelerini ziyaret etti. Mahalle sakinlerinin, iki mahalle sınırlarına kurulan taş kırma eleme tesislerinden yayılan aşırı toz nedeniyle tarım alanlarının bile zarar gördüğü yönündeki şikayetleri üzerine, söz konusu tesislerde de incelemelerde bulundu. Beraberinde bir heyetle Gözce Mahalle Muhtarı Abdil Ezinebik, Gözsüzce Mahalle Muhtarı Ahmet Yıldız ve iki mahallenin sakinleriyle Gözsüzce Mahallesinde bir kahvehanede bir araya gelen Kaymakam Yıldız, vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Gözsüzce deresinde ıslah çalışması yapıldığını dile getiren vatandaşlar, karşı taraftaki arazilerine geçişlerinde sorun yaşandıklarını, dere üzerine yayaların geçişi için bir köprü yapılmasını istedi. Aşırı toz şikayetlerini de dile getiren mahalle sakinleri, Mersin-Antalya yol yapım firması H.C.G. İnşaat Ticaret A.Ş. tarafından Gözce ve Gözsüzce Mahallesinde işletilmekte olan taş kırma eleme tesislerinin çevreye aşırı toz yaydığını, sera ve açık alanda tarım yapamadıklarını belirttiler. Ağır tonajlı araçların aşırı yükleme yaparak, üstlerine branda örtmeden dar olan mahalle yolunu kullandıklarını, dere boyunca yapılan servis yolunun ise yeterince sulanmamasından kamyonların geçişi sırasında aşırı toz kalktığını anlatan vatandaşlar, tozun tarıma ve kendilerine zarar verdiğini, konu ile ilgili Kaymakamlığa dilekçe verdiklerini ve tesisin kapatılmasını istediklerini aktardılar.

Muhtarları ve vatandaşları dinleyen Yıldız, "Jandarma Komutanına sizin yanınızda talimat veriyorum. Trafik kurallarına uymayan kırma taş, mıcır taşıyan araçlar için gerekli işlemleri yapın. Konu ile ilgili dilekçenizi aldım, işleme koydum ve Valiliğe gönderdim. Vatandaşların derenin karşı tarafına geçişi için DSİ ile görüşeceğim, bir asma köprü gibi geçiş yolu yapılmasının mümkün olup olmadığını ileteceğim. Muhtarlarımızla birlikte gelmek isteyen vatandaşlarımız da varsa hep birlikte kırma taş eleme tesislerine gidelim. İncelemede bulunarak, sorunlarınızı firma yetkilileri ile görüşelim, çözümü için ortak bir yol bulalım" dedi.

KAYMAKAM YILDIZ, MAHALLE SAKİNLERİYLE FİRMA YETKİLİLERİNİ BULUŞTURDU

Yıldız daha sonra muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte taş kırma eleme tesislerine gitti. Firma yetkilisi Makina Mühendisi Gökhan Aksoy tarafından karşılanan Yıldız, tesislerde incelemelerde bulunarak Aksoy'dan bilgi aldı. Şantiye binasında yapılan toplantıda şikayetlerini dile getiren muhtar ve vatandaşları dinleyen Aksoy, mahalle yolunun kendi araçları tarafından kullanılmadığını, kendi araçlarının dere boyunca açılan servis yolunu kullandıklarını söyledi. Söz konusu yolun belediye ve özel firma araçları tarafından kullanıldığını ifade eden Aksoy, mahalle yolunun kullanılmaması için şoförlerini uyaracağını, dere boyundaki servis yolunu toz kalkmaması için sürekli suladıklarını, sulama oranını artıracağını kaydetti. Aksoy, tesislerde toz kalkmaması için sürekli bantları suladıklarını da kaydederek, tesislerde bacadan toz salımının ise yasalara uygun yapıldığını ve sürekli denetlendiklerini söyledi. Bugüne kadar mahalle sakinleri ile hiçbir sorun yaşamadıklarını vurgulayan Aksoy, bundan sonra da yaşamak istemediklerini ifade etti.

Toplantıda konuşan Kaymakam Yıldız, anlatıldığı gibi büyük bir sorun olmadığını, asıl sorunun servis yolundan kalkan tozdan kaynaklandığını belirtti. Dere ıslah çalışmasından dolayı dere kenarından ana yola kadar inen servis yolunun asfaltlanamadığını, bunun çözümü için de DSİ ile yazışma yapacağını kaydeden Yıldız, yolun asfaltlanması halinde sorunun çözüleceğini söyledi. Yıldız, "Anlatıldığı gibi büyük bir sorun yok. Her şey karşılıklı diyalog ile çözülebiliyor. Vatandaşlarımın gönüllerinin rahat etmesi için yeniden emisyon cihazı isteyin, toz salınımını ölçtürün, neticeyi bana bildirin. Servis yolu da asfaltlandığı zaman sorun tamamen ortadan kalkacağına inanıyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yıldız Mersin Ahmet Yıldız Antalya Bozyazı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 25 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NİSAN 2024: Faiz kararı CANLI YAYIN! MB faiz oranı yüzde kaç oldu? Konyaspor Başkanı Fenerbahçe ile ilgili ne söyledi? Fenerbahçelileri kızdıracak sözler! DİLAN POLAT ÇIKTI MI? Dilan Polat, tahliye edildi mi? Dilan Polat aylık kazancı ne? SON DAKİKA: Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? MB Faiz oranı açıklandı mı? Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? #129689 Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title