Haberler

Bozüyük'ten Kısa Kısa

Özürlü ve Engelliler Dayanışma Derneği'nden, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinliği.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Özürlü ve Engelliler Dayanışma Derneği tarafından, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği düzenlendi.

Dernek binasında gerçekleştirilen programda konuşan dernek başkanı İsmail Çelik, "Kadınlar, anamız, her şeyimiz. Kadınlarımızın şiddet olaylarına maruz kalmadığı, engelli kadınların bakım evlerinde taciz ve tecavüze uğramadığı, çocuk yaşta gelinlerin olmadığı, kadın cinayetlerinin olmadığı bir gelecek diliyorum" dedi.

Çelik, dernek bünyesinde düzenlenen törene katılan bayanlara karanfil dağıtarak, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bozüyük Şube Başkanı Nermin Nalbantoğlu'na da plaket verdi.

- Bozüyük'te, "Aile İçi İletişimde Kadının Rolü" konulu konferans

Bozüyük ilçesinde, müftülüğün Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından "Aile İçi İletişimde Kadının Rolü" konulu konferans düzenlendi.

Belediye düğün salonundaki konferansta konuşan Aile İçi İletişim uzmanı Dr. Mediha Ürkmez, her gün kadınlar günü olduğunu belirterek, "Kadının elinin olmadığı gün, hayat yoktur" dedi.

Farklı hayatlar yaşayan birçok kadının, bir arada yaşadığını dile getiren Ürkmez, "Biz bu kadar farklı ve değerli kadınlar olarak bizim varlığımızda ve yokluğumuzda, olmadığımız yerde de sağlıklı, mutlu ve başarılı olacak çocuklar yetiştirmek zorundayız. Yani kadınlar farklı ama görev aynı. Hz. Ali Efendimiz, 'Çocuklarınızı bulunduğunuz zamana göre yetiştiriniz' buyurmuşlardır. Biz, bugüne göre çocuk yetiştirdiğimizde, internet, bilgisayar yasak, televizyon kapalı. Çocuklarımızı bundan mahrum etmek yerine, onlarla beraberliğinizi hakikaten mutlu ve huzurlu hale getirirseniz, teknolojiyi bir kurtulma aracı değil, ihtiyaç olduğu zaman başvurulacak bir araç olarak görebilirler" dedi.

Ürkmez, çocukların, annenin hareket ve mimiklerinden çok etkilendiğini, çocuğun ruh ve zihin sağlığının bozulmaması için buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Müftü Çakır ise annelerin toplumun kalbi olduğunu belirterek, annelerin ailesine ve çocuklarına olan görevlerini yerine getirmediğinde, toplumun saadetini bozan üyelerin yetişeceğini kaydetti.

Programa, Bozüyük Müftüsü Burhan Çakır, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı'nın eşi Emine Bakıcı, daire müdürleri ve eşleri ile vatandaşlar katıldı - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title