Haberler

Bozüyük'ten Kısa Kısa

İtfaiye Teşkilatı'nın Kuruluşu'nun 299. yıl dönümü

Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İtfaiye Teşkilatı'nın, canı ve malı tehdit eden yangın, kaza ve doğal afetlere müdahale hususunda gösterdiği özverili çalışmaların, takdire şayan olduğunu bildirdi.

Bakıcı, İtfaiye Teşkilatı'nın Kuruluşu'nun 299. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, her canlının ateşten kaçarken, itfaiyecilerin kendini ateşe attığını, itfaiyecilik mesleğinin en riskli ve stresli meslekler grubunda yer aldığını kaydetti.

Cana ve mala zarar gelmesin diye hayatlarını feda etmekten çekinmeyen itfaiye teşkilatı ve mensuplarının, yangın ve doğal afetle daha etkin mücadele edebilmesi için gösterdiği her türlü çabayı desteklemenin, herkesin ortak yükümlülüğü olduğunu ifade eden Bakıcı, "Bir can olsun kurtarabilir miyiz?" inancıyla, yangın ve doğal afetle mücadelede yaşamını yitiren şehit itfaiyecilere Allah'tan rahmet, ülkenin her köşesinde görevinin başında olan itfaiyecilere de başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Bozüyük Belediyesi'nden ücretsiz cenaze yıkama ve mevlit okuma hizmeti

Bozüyük Belediyesi tarafından bayan cenazelere ücretsiz yıkama ve cenazesi olan ailelere mevlit okuma hizmeti verilmeye başlandı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bozüyük Belediyesi tarafından bayan cenazelerin yıkanması konusunda görülen eksiklik ve vatandaşların bayan cenazelerinin dini hükümlere göre yıkanması ve define hazırlanması aşamasında yaşanan zorluklar nedeniyle yeni bir uygulama başlatıldı. Bozüyük Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen bir bayan personel ile isteyen ailelerin bayan cenazeleri yıkanarak defin için hazır hale getiriliyor. Ayrıca cenaze sahibi ailelerin istekleri doğrultusunda cenazeler için mevlit okutuluyor.

Bozüyük Belediyesi tarafından ilk kez uygulamaya konulan ve ücretsiz olarak verilen bu hizmetlerle cenaze işlerinde yaşanan eksikliklerin giderilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Türk Dil Bayramı

Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Türkçe'nin, insanları bir araya getiren en önemli kültür varlığı olduğunu bildirdi.

Bakıcı, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkçe'nin, Türk toplumunun birliğini sağlayan, geçmişle gelecek arasında köprü oluşturan en büyük zenginlik olduğunu ve milli birliğin ve bütünlüğün temel taşını teşkil ettiğini belirtti.

Türkçe'ye hakkı olan önemi göstermenin, onu yabancı dillerin etkisine karşı korumak ve söz varlığının layık olduğu şekilde kullanılmasını temin etmenin, herkesin asli görevi ve sorumluluğu olması gerektiğini kaydeden Bakıcı, Türk Dil Bayramı'nın, bu sorumluluğun hatırlanması ve hatırlatılması bakımından çok önemli olduğunu ifade etti. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Türk Dil Bayramı Fatih Bakıcı Bozüyük Yerel Haberler

title