Haberler

Bozüyük'te Yoğun Yağış Pazarcı Esnafı ve Vatandaşı Mağdur Etti

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bir süredir devam eden ve genellikle ikinde vaktinde başlayan, halk arasında Kırkikindi yağmurları olarak adlandırılan yağışlar, özellikle pazar esnafı ve vatandaşları mağdur etti.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir süredir devam eden ve genellikle ikinde vaktinde başlayan, halk arasında Kırkikindi yağmurları olarak adlandırılan yağışlar, özellikle pazar esnafı ve vatandaşları mağdur etti.

İlçede özellikle Salı günleri klasikleşen yağışlar bu hafta etkisini daha da fazla hissettirerek yüzlerce esnaf ve vatandaşa zor anlar yaşattı. Abdullah Sokak üzerinde kurulan pazarın alt bölümünde tezgah açan tuhafiyecilerin yer aldığı bölümde bu sıkıntı daha da derinden hissedildi. İkindi vaktinde başlayan ve uzun süre devam eden gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle tuhafiye pazarı tam anlamıyla bir nehir görüntüsüne büründü. Logarların yetersiz kalması ve yağmur sularının lağım atıklarıyla birleşmesi sonucu ortaya ilginç görüntüler çıktı. Pazarcı esnafı ve pazara çıkan vatandaşları perişan eden şiddetli yağmur, Salı pazarında adeta nehrin içine kurulmuş bir pazar görüntüsüne oluşturdu. Vatandaşlar ve pazarcı esnafları yağmurdan ve sel sularından korunmak için erişebildikleri en yüksek ve korunaklı yerlere çıktılar. 2014 yılının son günü çatısının göçmesi sonrasında tekrar açık alanda tezgah açan pazarcı esnafı ve alışverişe gelen vatandaşlar yılın en zorlu Salı pazarı eziyetini yaşadılar. Önümüzdeki günlerde yaşanabilecek böyle olumsuzluklar için belediyeden yardım isteyerek gerekli tedbirlerin almasını talep ettiler. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title