Haberler

Bozüyük'te Yeni Kavşak Çalışmaları Başladı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde uzun süredir çözüm bekleyen Eski Sanayi kavşağındaki kontrolsüz kavşağın kapatılarak yerine yeni kavşak yapılması çalışmaları nihayet başladı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde uzun süredir çözüm bekleyen Eski Sanayi kavşağındaki kontrolsüz kavşağın kapatılarak yerine yeni kavşak yapılması çalışmaları nihayet başladı.

Kasım ayı meclis toplantısında meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilen yeni kavşak için Bozüyük Belediyesi Fen İşleri ekipleri bugün itibariyle çalışmalarına başladı. Bir aksilik olmazsa bir hafta 10 gün içinde çalışmaların tamamlanmasının planlandığı belirtildi. Kontrolsüz kavşak ile verilen imar komisyonu kararıyla İsmet İnönü Caddesi, Eski Sanayi- Akaryakıt İstasyonu- Otel arasında kalan geçişin kapatılarak, geçişin daha batıya kaydırılarak Yavuz Sokak ile Fahri Korutürk Caddesi hizasına alınacak. Eski Sanayiden gelen taşıtların bu kavşaktan dönüş yaparak şehir merkezine geçişi sağlanacak. Eskişehir istikametinden gelen taşıtların Yavuz Sokaktan eski sanayi alanına giriş yapacak şekilde düzenleme yapılacak. Eski Sanayi yan yolunun Bozüyük- Eskişehir (batı - doğu) istikametinde tek yön uygulaması yapılması için yan yolun doğusuna (Eskişehir tarafına) taşıt giremez levhası konularak kavşak alanına trafik ışıkları konularak yeni kavşak çalışması tamamlanacak.

Emniyet Müdürlüğü bölgesinde bulunan orta refüjün doğu istikametinde uzatılarak taşıtların "U" dönüşü yapmasının engellenmesi ve Oral Sokaktan inen taşıtların, Meteoroloji Caddesi ve Fahri Korutürk Caddesini takip ederek, yeni oluşturulacak kavşaktan Eskişehir istikametine devam etmesi ve Bozüyük İstikametinden gelen taşıtların Oral Sokağa dönüşün iptal edilmesi, bu taşıtların eski sanayi yan yolunu kullanarak Fahri Korutürk Caddesinden Yeni Mahalle istikametine dönüşü sağlanacak. Eski sanayi kavşağının Fahri Korutürk Caddesinin bulunduğu bölgeye alınması ile bu caddenin trafik yoğunluğu artacağından Fahri Korutürk Caddesinin, İsmet İnönü Caddesi ile Oğuz Sokak arasında kalan bölümünde çift taraflı park yasağının konmasının da bu çalışmalarla birlikte yapılması yönündeki komisyon kararı meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilmişti. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title