Haberler

Bozüyük'te "Sihirli Eller" Takı Tasarım Sergisi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Engelliler Derneği, "Sihirli Eller" takı tasarım kursu yıl sonu sergisi Halk Eğitim Merkezi salonunda açıldı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Engelliler Derneği, "Sihirli Eller" takı tasarım kursu yıl sonu sergisi Halk Eğitim Merkezi salonunda açıldı.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Dernek Başkanı İsmail Çelik tarafından açılan tasarım serginin 3 gün süreyle açık kalacağı belirtildi. Kurs hocası Özlem Manak tarafından verilen kursların 4 ay önce başladığı ve kurslara 20'ye yakın engelli kursiyerin katıldığı kaydedildi.

Dernek Başkanı İsmail Çelik, engelsiz yarınlar, en büyük asker bizim asker, sihirli eller projesi ve sosyal hayatta engel yok projelerinde yaptıkları çalışmaların yer aldığı görseller hakkında bilgiler verdi. Çelik, "Bu çalışmalarda bizlere çok büyük destekler veren başta Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'ya çok teşekkür ediyorum. Ayrıca İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yaptığımız çalışmalarda bölgemizde engellilerimizin sesini duyurmaya, engelli olgusunu yerleştirmeye ve bundan 30 yıl önceki düşünceleri daha çağdaşlaştırmak için çalışıyoruz. Projelerimizi hayata geçirme noktasında kurumlardan gerekli olur ve desteği aldıktan sonra startımızı veriyoruz. Bu çalışmalar ile üyelerimiz ve aileleri son derece mesut ve bahtiyar oluyor. Her geçen gün engellilerimiz daha da sosyalleşiyor ve sosyal hayata kazandırılıyor" dedi.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da, "Bu çalışmalar ile engellilerimize imkan verildiğinde neleri başarabileceklerini net bir şekilde görüyoruz. Elinize sağlık hepsi çok güzel olmuş. Biz belediye olarak bu anlamda her projenizde her çalışmanızda yanınızdayız" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı ise, Halk Eğitim Merkezi olarak evinden çıkamayan bir engelli vatandaşa bile istenildiğinde kurs noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Serginin açılması ve gezilmesinin ardından program sona erdi.

Sergi açılışına, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü, Engelliler Derneği Başkanı İsmail Çelik, Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Tüketici Hakları Derneği Başkanı Hayrettin Sabırlı, Bozüyük Yardımsevenler Derneği Başkanı Nermin Nalbantoğlu ve dernek üyeleri, Engelliler Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Çelik Fatih Bakıcı Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title