Haberler

Bozüyük'te Öğretmenlerden MEB Yasa Tasarısı Tepkisi

Güncelleme:

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı Yasa Tasarısını protesto etti.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Türk Eğitim-Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen üyesi öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tasarısı'nı protesto etti.

Yapılan ortak basın açıklaması Türk Eğitim-Sen Bilecik İl Başkanı Ömer Yel tarafından okundu. Yel, açıklamasında, "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edildi. Bu yasa tasarısının çok tehlikeli olduğunu anlatmamıza, komisyonda sakıncalarını bir bir dile getirmemize, değiştirilmesi gereken hususları gündeme taşımamıza rağmen hükümet yine bildiğini okudu. Dört yılını dolduran okul yöneticilerinin görevlerinin sona erdirilmesi, okul yöneticilerinin kaderinin valilerin, il milli eğitim müdürlerinin iki dudağı arasına bırakılması, okul yöneticilerinin atanmasında siyasi partilerin yöneticilerinin etkili olması, iki yıl önce değiştirilen MEB Merkez Teşkilatı'nın yeniden değiştirilmesi, stajyer öğretmenlere getirilen uygulamalar ile AKP iktidarının kendi yandaşlarını öğretmen olarak atamasının önünün açılması, eğitimde korkunun hakim kılınması, okulların siyasallaştırılması, sindirilmiş, baskılanmış, ezilmiş eğitimci ordusunun oluşturulması, bakanlık teftiş kuruluna düşmanca yaklaşımlarda bulunulması, il eğitim denetmenlerinin taleplerinin karşılanmaması, insanların sosyal statülerin ellerinden alınması gibi asla kabul edemeyeceğimiz birçok hususu barındıran bu yasa tasarısını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu tasarı ile il eğitim denetmenlerinin talepleri de karşılanmamıştır. Dolayısıyla tasarı hem bakanlık denetçilerini hem de il eğitim denetmenlerini mutlu etmemiştir" ifadelerini kullandı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title