Haberler

Bozüyük'te Mekke'nin Fethi'nin 1385. Yıl Dönümü Kutlandı

Hz. Muhammed’in Mekke’yi fethederek Kabe’yi putlardan temizlemesinin 1385’inci yıl dönümü, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın da katıldığı programla kutlandı.

Hz. Muhammed'in Mekke'yi fethederek Kabe'yi putlardan temizlemesinin 1385'inci yıl dönümü, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın da katıldığı programla kutlandı.

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Mekke'nin Fethi'nin Yıldönümü Kutlama Programı, Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi'nde yapıldı. Programa Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Devlet Hastanesi Başhekimi Kadir Keskin, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin Çam, Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir, Okul Müdürü Murat Gümüş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Murat Gümüş yaptı. Gümüş, konuşmasında "Mekke şehri alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz Muhammed Aleyhisselam'ın dünyaya teşrif buyurdukları, çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği, kendisine Muhammed ül Emin isminin verildiği ve ilahi görevle görevlendirildiği mübarek bir beldedir" diyerek Mekke'nin ve Mekke'nin fethinin önemini anlattı.

Öğrencilerin hazırladığı, Fetih'in önemi ve peygamberimizin ilahilerle ve şiirlerle anlatıldığı programda duygusal anlar da yaşandı. Programın sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş kısa bir konuşma yaparak "Ülkelerim maddi gelecekleri olduğu gibi manevi gelecekleri de vardır. Maddi geleceğimizi kurduğumuz kadar manevi geleceğimizi kurmazsak nesillerimize en büyük kötülüğü yapmış oluruz" dedi.

Ardından son olarak konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı "Bu okullarda okuyan öğrencilerimiz bizim için çok değerli. Bizim sloganımız Güçlü Gelecek Güçlü Bozüyük, tabii ki ardından da Güçlü Türkiye olacak. Burada eğitim gören ve buradan mezun olacak, aynı zamanda İmam Hatip Lisesi'nden mezun olacak tüm çocuklarımız bizlerin geleceği. Allah nasip ederse biz emaneti onlara teslim edeceğiz. Ne mutlu ki çocuklarımız bizleri böyle ortamlarda onurlandırıyor, gururlandırıyor ve son derece mutlu ediyor. Velilerimize de bu okullara değer verdikleri ve böyle çocuklar yetiştirdiklerinden dolayı Allah razı olsun diyorum. Bizler hafızlarımıza nasıl katkı sağlayabiliriz diyerek bir çalışma başlattık. Onların eksiklerinin giderilmesi için elimizden ne geliyorsa yaptık ve bu eksikleri büyük oranda giderdik. Şimdi Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte bizim amacımız Allah nasip ederse 2016 yılında Bozüyük'ümüze yeni bir imam hatip okulu kazandırmak" dedi.

Başkan Bakıcı, konuşmasının ardından Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu'nun hafızlık ezber eğitimine devam eden öğrencilerle Soğukpınar Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimine devam eden öğrencilere tablet hediye etti. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Gümüş Fatih Bakıcı Bozüyük Mekke Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title