Haberler

Bozüyük'te Kutlu Doğum Konferansı

Bilecik’in Bozüyük İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu bir konferansı düzenlendi.

Bilecik'in Bozüyük İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu bir konferansı düzenlendi.

Konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Fatih Kurt konuşmacı olarak katıldı. Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Daha sonra açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Selami Bağcı, "Bütün insanlığa rehber olarak gönderilen Efendimiz (S.A.V.), taşımış olduğu o yüce ahlaki değerlerle bizlere örnek olmuş vermiş olduğu mesajlar ile de yolumuzu, yönümüzü ve ufkumuzu aydınlatmıştır. İnsanlık onunla birlikte kaybetmiş olduğu o değerlere tekrar kavuşmuştur. Savaşların gözyaşının yerini barış kardeşlik dostluk almıştır. Hazreti Peygamberimiz (S.A.V.) Efendimizin sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak amacıyla düzenlemiş olduğumuz bu kutlu doğum programımızda O'nu bir nebze anlamaya anlatmaya gayret edeceğiz" dedi.

Ardından Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından selamlama konuşması yapıldı. Başkan Bakıcı, haftanın önemine değinerek Peygamberimizin insanlığa her fırsatta anlatılması gerektiğini söyledi.

Devamında konuşan İl Müftüsü Necati Akkuş, sadece Kutlu Doğum Haftasında değil senenin her günü, her haftasında Hz. Resulullah efendimizi evimize, işimize ilçemize konuk etmemiz gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Fatih Kurt, Peygamberimizin hayatından kesitler sunarak "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu sunumunu yaptı. Dr. Fatih Kurt, konuşmasında, "Efendimizin varlık amacı alemlere rahmettir. Efendimiz yaşantısıyla, haliyle, sözleriyle insanların hayatını, yolunu aydınlatan yüce bir rehberdir. O'nun hayatı bütün yönleriyle bizim için en güzel örnektir. Kutlu Doğum Haftaları O güzel örneği anarken anlamaya çalıştığımız O'nun hayatında ki güzellikleri kişiselleştirme gayreti içerisine girdiğimiz, hayatımıza daha fazla taşıma gayreti içerisinde olduğumuz soluklanma mevsimi bir fırsat mevsimidir. Biz hayatımızı çevremizde ki insanlarla birlikte yaşamak ve sürdürmek zorundayız. Bu birlikteliği de bir ahlaka ve bir hukuka oturtmak zorundayız. O zaman Efendimizin hayatına bakarak birlikte yaşamanın olmazsa olmazlarını yeniden hatırlamaya ihtiyacımız var." dedi.

Hayatın her alanında anne, baba, eş, akraba ve komşularla olan hak ve hukukunu, birlikte yaşama ahlakını Peygamberimizden öğrenmemiz gerektiğini söyleyen Kurt, Peygamberimiz (S.A.V.) hayatından kesitler sundu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Fatih Kurt Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title