Haberler

Bozüyük'te Kadınlar Günü Programı

Bilecik Bozüyük Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen kutlama programı katılanlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Bilecik Bozüyük Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen kutlama programı katılanlar tarafından yoğun ilgi gördü. Sevilen sanatçı Ahmet Selçuk İlkan'ın Bozüyüklü hayranlarıyla buluştuğu programda hanımlar unutulmaz bir gün geçirdi.

Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen kutlama programı Sarar Alışveriş Merkezi'nde (AVM) yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Programda ilk olarak Mimar Sinan Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu birbirinden eğlenceli ve komik skeçler yer aldı. Gösterinin ardından programda konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, 12 yılda Türkiye'de kadınlara çeşitli konularda kolaylık sağlandığından bahsetti. Bakıcı, "Bizler cennetin analarının ayakları altında olduğuna inanan, kendisine yapılmasını istemediğini bir başkasına da yapmamayı tavsiye eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu niyetle çıktığımız bu yolda bizler elimizden geldiği kadarıyla bayanlarımıza destek olmaya çalıştık. 12 yılda da Türkiye'de birçok şey başarılmış durumda. Daha önce okullarına baş örtüsü ile giremeyen öğrencilerimiz bu dönemde rahatça girmeye başladı. Üniversite kapılarından alınamayan öğrenciler bugün istedikleri gibi üniversitede okumaktadırlar. Hatta şuanda Meclis dahil rahatlıkla gerektirdiği gibi siyasetlerini de yapılabiliyorlar. Yani bizim bayanlarımızı her ortamda savunmamız gerekiyor. Onların da bizi her ortamda rahatlıkla savunması gerekiyor. Bunları artık aşmamız gerekiyor. Nasıl bir kadının saçı açıksa, rahat bir kıyafet giyiyorsa, bir kadının başörtüsünden dolayı farklı bir konuma getirilmemesi gerekiyor" dedi.

Konuşmasında belediye tarafından kadınlara yönelik yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Bakıcı, Şems-i Tebrizi'nin 'kadın bilmeyene nefs, bilene nefestir' sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Türkiye'de üzücü olaylar görüyoruz, bizler bunları yaşamak istemiyoruz. İnanın gözlerimiz doluyor. Bazı konuları da artık tartışmamız da gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Özgecan adındaki bir kızımız katledildi. Mecliste gerekiyorsa tüm siyasi partiler birleşerek böyle vahşet yapanlara karşı Anayasa değişecekse Anayasayı değiştirsinler, idam kararı çıkacaksa da idam kararı çıksın. Yoksa bu annenin ve babanın metanetini bizler gösteremeyebiliriz."

Bakıcı'nın konuşmasının ardından, sevilen şair ve besteci Ahmet Selçuk İlkan sahne aldı. İlkan'ın programı beğeni ile izlendi. Programda ayrıca Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından doğuştan engelli oğluna, annesine ve anneannesinin bakımıyla ilgilenen Selma Şahin, 'Yılın Kadını' seçilerek Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından hediye çeki verildi.

Kadınlara karanfil takdim edilerek son bulan programa, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve eşi Emine Bakıcı, Sarar Şirketler Grubu Protokol Müdürü Alaaddin Çoban, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Bakıcı Türkiye Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title