Haberler

Bozüyük'te Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gitmek için yola çıkan 31 hacı adayı dualarla uğurlandı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gitmek için yola çıkan 31 hacı adayı dualarla uğurlandı.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen uğurlama programına, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, hacı adaylarının ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, "Bugün çıkacağınız bu kutsal yolculukta sizleri yalnız bırakmak istemedik. İnşallah bugün sevenlerinizin döktüğü hüzün gözyaşları, ibadetlerinizi tamamlayıp sağ salim sevenlerinize tekrar kavuştuğunuzda sevinç gözyaşlarına dönüşsün. O kutsal mekanlarda bizler için, memleketimiz için de dua edin. Çünkü biz dualarla ayakta duruyoruz. Allah yaptığınız ibadetleri kabul eylesin. Dönüşte sevdiklerinizle tekrar kavuşmayı nasip eylesin" dedi.

Ardından konuşan İlçe Müftüsü Selami Bağcı, hac ibadetinin önemine değindi. Müftü Bağcı, "Hac yolculuğu diğer yolculuklara benzemez. Çünkü Hac Allah için yapılan yolculuktur. Orada ibadetten başka bir şey düşünmüyoruz. 'Hac eden ve ibadetini günahlardan uzak olarak yapan kişi memleketine annesinden doğduğu günkü gibi günahsız bir şekilde döner' diye buyuruluyor. Değerli kardeşlerim hac ibadeti bize İslami şuur kazandırmalıdır. Her sene o kutsal topraklara umre ve hac ibadeti için dünyanın her yerinden milyonlarca insan gidiyor. Bu mukaddes mekanlar ziyaret edildikten sonra bilinçli ve şuurlu bir Müslüman olarak hayatlarına devam ederlerse inşallah memleketimizde gördüğümüz sıkıntı ve problemleri aşmış oluruz. Sizler bizleri Bozüyük'ü temsil etmek için oraya gidiyorsunuz. Cenab-ı Allah şimdiden dualarınızı kabul eylesin. Sağ salim ibadetlerinizi yerine getirerek sevdiklerinize kavuşmayı nasip eylesin" diye belirtti.

Konuşmaların ardından söylenen ilahiler ve yapılan dualar sonrasında hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Bilecik Bozüyük Hac Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title