Haberler

Bozüyük'te Global Girişimcilik Haftası Kutlandı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Global Girişimcilik Haftası kutlamaları yapıldı.
Programda ilk olarak Türk Demir Döküm Fabrikalarından İnavasyon Mühendisi Utku Can Varol ile Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Girişimcilik Kulübü kurucu ve...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Global Girişimcilik Haftası kutlamaları yapıldı.

Programda ilk olarak Türk Demir Döküm Fabrikalarından İnavasyon Mühendisi Utku Can Varol ile Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Girişimcilik Kulübü kurucu ve rehber öğretmen Celali Yılmaz sunum yaptılar. Yılmaz, konuşmasında, "140 ülkede kutlanan Global Girişimcilik haftasının ilimizde ve ilçemizde kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Gençlerimizi yenilikçiliğe özendirmek için ilimizdeki marka tescili faydalı model ve patent almış kuruluş sayısını yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için de ilimizdeki bu belgelere sahip kişilerle yerel mucitler sergisini açtık" dedi.

Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent ise konuşmasında, Bilecik'in, kapsadığı alan olarak küçük, ekonomik potansiyeli ve coğrafi konumu itibariyle çok dikkat çeken bir il olduğunu söyledi. Bu coğrafyada onlarca firmanın kendilerine ait patent ve faydalı modellerinin bulunmasının, kendileri için gurur verici olduğunu belirten Levent, "Belki gelişmiş ülkelere göre rakamsal olarak sembolik kalan patent ve faydalı model uygulamalarımız bu ve benzeri etkinlikler ile tanıtılıyor, özellikle de genç öğrenci arkadaşlarımız üzerinde bir farkındalık oluşturuluyor" dedi.

Bilecik Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Karaçalı ise, girişimciliğin, 2009 yılında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu önderliğinde kurulan kadın girişimciler kurulları ve genç girişimciler kurullarının oluşturulmasıyla başka bir boyut kazandığını söyledi.

Okul Müdürü Metin Erdik de, girişimcilik ruhu taşımayan toplumların geri kalmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol mensupları tarafından Yerel Mucitler Sergisi'nin açılışı yapıldı. Türk Patent Enstitüsü'nden uzman yardımcısı Emre Öcalan, marka, faydalı model ve panel konularında protokole ve öğrencilere sunum yaptı. Öğleden sonraki programda ise düzenlenen panelde, Bilecik Genç Girişimciler Kurulu öğrencilerle girişimcilikle ilgili konuları irdelediler.

Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde, okulun girişimcilik kulübü ve Bilecik Genç girişimciler Kurulu tarafından ortaklaşa açılan sergi öncesi düzenlenen programa, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Bilecik Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Kaya, Türk Patent Enstitüsü Uzman Yardımcısı Emre Öcalan, Bilecik İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaca Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları Oğuz Sertler ve Mustafa Yürükçü, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, Bilecik Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Fikret Karaçalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, Müftü Burhan Çakır, ilçedeki iş adamları ve Bilecikli patent ve faydalı model sahibi girişimciler ile öğrenciler katıldı. Program, firma yetkililerine katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Global Girişimcilik Haftası Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title