Haberler

Bozüyük'te "Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama" Projesi Hayata Geçiriliyor

Bozüyük Belediyesi tarafından atık yağların çevreye verdiği zararı önlemek amacıyla atık bitkisel yağların toplanması ve geri dönüşümünün sağlanacağı "Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama" projesi hayata geçiriliyor.

Bozüyük Belediyesi tarafından uygulanacak projeyle bitkisel yağların toplanarak geri dönüşümünün sağlanması amaçlanıyor. Proje kapsamında; bitkisel yağların toplanması amacıyla Bozüyük Belediyesi ile lisanslı Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım firması arasında 'Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği'ne uygun olarak 1 yıllık bir sözleşme imzalandı. Uygulamaya konulacak proje ile evlerdeki bitkisel atık yağlar muhtarlıklar, ilköğretim okulları, camiler, belediye ve çok katlı sitelerde oluşturulacak toplama merkezlerinde toplanacak. Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bu toplama merkezlerine yerleştirilen bidonlarda toplanacak atık yağlar firma tarafından alınarak atıkların geri dönüşümü sağlanacak. Atık yağların toplanması konusunda firmanın 444 28 45 numaralı sabit hattı arandığında da vatandaşlara yardımcı olunarak gerekli yönlendirmeler yapılacak. Ayrıca belli başlı liselere, alışveriş merkezlerine ve hastane gibi yüksek nüfuslu yerlere de bidon yerleştirilerek yaygınlaştırılacak toplama merkezleri ile vatandaşlara atıkların toplanması konusunda kolaylık sağlanacak.

Bozüyük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Sertler, lavabo ve çöpe dökülen 1 litre bitkisel atık yağın, 1 milyon litre su kaynağını kirleterek kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar verdiğine dikkat çekti. Sertler, "Ayrıca kanalizasyon hatlarının tıkanmasına neden olan, kanalizasyon işletme maliyetini artıran, çevre ve insan sağlığına zarar veren bitkisel yağların toplanmasıyla bu yağların geri dönüşümünü sağlamak amacıyla yeni bir çalışma başlattık. Bu çalışma ile belediyemiz sınırları içinde yer alan evlerden toplayacağımız bitkisel atık yağlar ile yaşadığımız çevreyi koruyabilmek için önemli bir adım atmış olacağız. Unutulmamalıdır ki temiz bir çevre, yaşanılabilir bir hayat, bizim geleceğimize bırakacağımız en büyük mirastır" dedi.

Önümüzdeki günlerde bidonların toplama merkezlerine yerleştirilmesi ile birlikte yapılacak duyurularla başlatılacak kampanyaya vatandaşların katılımının yoğun olması bekleniyor. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title