Haberler

Bozüyük'te Ebeler Haftası Kutlama Programı

Bilecik’in Bozüyük İlçesi Devlet Hastanesi'nde Ebeler Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Bilecik'in Bozüyük İlçesi Devlet Hastanesi'nde Ebeler Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Programda ilk olarak Bilecik Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz tarafından bir konuşma yapıldı. Yılmaz, konuşmasında, ebeler, doktorlar ve hemşireler gününe karşı olduğunu söyledi. Yılmaz, "Ben kendimi bir genel sekreter ve lider olarak değil, her zaman kendimi ekipten biri olarak gördüm. Biz temizliğimizi yapan kardeşimiz, ameliyatı yapan doktorumuz ve idareyi yapan bizlerle birlikte bin 200 kişiyiz. Bu kişiler Bilecik'in sağlık yükünü hep beraber omuzlayan omuzlarız. Hangimiz omzumuzu biraz çekerse öbür arkadaşımızın sırtına daha fazla yük biniyor. Omuzlarınızı çektiğiniz anda başka bir arkadaşınızın hakkına girdiğinizi unutmayın. Bu yüzden hepimiz yeteri kadar omuz vermeliyiz. Bu bin 200 kişi bir ekipse, bunların günü de bence bir olmalıdır. Sesin yüksek çıkabilmesi için günü bir olmalı, söylemi bir olmalı, gülmesi, ağlaması da bir olmalıdır. Biz hep beraber gülüp ağlayabilirsek bir ekip olabiliriz. Her geçen gün sayımız ve meslek çeşitliliğimiz artıyor. Eskiden ebe, doktor ve sağlık memuru vardı. Ben de 14 Mart haftasını Sağlık Haftası olarak kutlayalım diye öneride bulundum. Tıbbın imkanları gelişiyor. Eğitimli personel sayımız artıyor. Bu işe gönül verenlerin sayısı arttıkça inşallah daha da güzel günler olacak. Ebelik mesleği insan oğlunun var oluşuyla başlayan bir meslektir. Bana göre mesleklerin içerisinde en kutsal olan meslektir. Ebe arkadaşlarımızın 5 Mayıs Dünya Ebeler Gününü kutluyor. İnşallah hep beraber hayırlı hizmetlere vesile olmanızı diliyorum" dedi.

Ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Deniz Sayıner tarafından slayt gösterisi eşliğinde ebelik mesleğinin önemi hakkında bilgiler verdi. Sayıner, konuşmasında, "Ebelik mesleği yeniden yükselme dönemini yaşıyor. Eğer Başbakanımızın söylemlerine dikkat edersek sezaryen ile doğumun her geçen gün arttığına dikkat çekiyor. Bu kadar sezaryen yapmak doğru değil. Dünya sağlık örgütü ve ekonomi ile ilgilenen örgütlerin dikkatini çeken bir olay. Dünyada sezaryen doğumunda bir atış oldu. Bu da anne ve bebeğinin sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Hem de ülkelerin ekonomik düzeyini etkileyecek bir atış oldu. Bu artış Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızın dikkatlerinden kaçmadı. Sağlık Bakanlığının şu anda en çok çalışan komisyonlarından bir tanesi anne ölümlerini önleme komisyonu oldu. Sağlık Bakanlığımız anne ölümlerini inanılmaz derecede önemsiyor ve bu konuda anne ölümlerinin yaşandığı illerde anne ölümlerini önlemek amacıyla geniş çaplı incelemelerde bulunuyor. Dolayısıyla ebelik mesleğinin önemi anlaşıldı ve çalışmalar sürüyor. Birinci basamakta halk sağlığı kurumlarında başlayacak. Özellikle üreme sağlığı ve aile sağlığı merkezlerinde hem de kamu hastanelerinin hepsinde zorunlu hale gelecek ve doğuma hazırlık sınıfları olacak. Dolayısıyla gebe ve eşlerinin doğuma hazırlanmasında ebeler bu rollerini üstlenmek zorunda kalacaklar. Bakanlığımız tarafından bizlere böyle bir görev biçildi. Sağlık Bakanlığımız tarafından en çok değer verildiğimiz ve rollerimizin fark edildiği bir döneme girmiş olduk. Bu kadar önemli ve özel bir mesleğin yeniden öneminin kavranması bizi çok mutlu eden ve dolayısıyla kendimizi daha fazla geliştirmek daha güçlü olmak adına bir motivasyon haline dönüşüyor" dedi.

Programa, Bilecik Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, Hastane Yöneticisi Serkan Kadir Keskin, hastane yetkilileri ve ebeler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title