Haberler

Bozüyük'te Çanakkale Zaferi Yıl Dönümü Kutlamaları

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü nedeniyle program düzenledi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle program düzenledi.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende protokol tarafından anıta çelenk konuldu. Meydandaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Daha sonra 18 Mart Şehitler Günü Anma programı, Halk Eğitim Merkezi'nde Kumral Abdal Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşma Kumral Abdal Anadolu Lisesi Müdürü Ali Bilgin tarafından yapıldı.

Ali Bilgin, konuşmasında, "Tarihimizdeki her savaşın, her muharebenin ayrı bir önemi ve bizim için manevi bir değeri vardır. Bununla birlikte Çanakkale savaşı, başlangıcı, gelişimi ve sonuçlarıyla birlikte dünyada ki başka milletler tarafından bile unutulmayan muharebe olarak gösterilmiştir. Çanakkale savaşını benzersiz kılan işgalci devletlerin savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmış gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçik'tir. Çanakkale'yi Çanakkale yapan bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alıp onu düşman mevzisine kadar götürerek işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçik'tir" dedi.

Garnizon Komutanlığı adına ise Bakım Üsteğmen Ekrem Kılıçaslan tarafından bir konuşma yapıldı. Kılıçaslan, konuşmasında, "Canları pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan isimli, isimsiz tüm kahramanlarımız ebedi varlığımızın teminatı olmuşlardır. Bugün aynı zamanda bir ulusun küllerinden yeniden doğarak var olma mücadelesi veren yenilgiler ve toprak kayıpları ile uzun yıllar süren umutsuzluğa ve kötü gidişe son vererek harp tarihine altın harflerle yazılmış bir destan olan Çanakkale Deniz zaferinin 100'üncü yılını kutlamanın haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Kahraman Mehmetçiğimiz Çanakkale'nin geçilmez olduğunu tüm düşmana göstermiştir. Şüphesiz Çanakkale savaşının milletimize en büyük armağanı insiyatifi, öngörüsü ve askeri dehasıyla bir milleti küllerinden dirilten devletimizin kurucusu büyük devlet adamı ve komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü harp tarihine eşsiz bir kahraman olarak kazandırmıştır. Kurtuluş savaşının meşalesinin tutuştuğu ve İstiklal harbinin önsözü olan Çanakkale aynı zamanda önemi yitirilmiş ve sömürge haline getirilmiş milletimiz için de yeni bir umut ışığı olmuş özgürlük ve bağımsızlık ateşinin yakılmasını sağlamıştır. Gösterdiğiniz azim, feragat ve kararlılık ile bizlere her zaman ilham kaynağı olmaya devam edeceksiniz. Aziz hatıralarınızı yad ediyoruz, ruhlarınız şad olsun" dedi.

Anma programı yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, orotoryoların sahnelenmesi ve Çanakkale kahramanlık türkülerinin seslendirilmesiyle sona erdi. Ardından 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü programı kapsamında İntikamtepe Şehitliği ziyaret edildi. Burada yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak saygı atışı yapıldı. Şehitlerimizin ruhuna okunan duaların ardından protokol mensupları ve şehit ailelerince şehitlik gezilerek her bir şehide karanfil sunuldu. Anma programı son olarak Bozüyük Belediyesi tarafından şehit aileleri, gazi ve aileleri ile protokole verilen yemekle sona erdi.

Törenlere Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Bozdoğan, Yüksekokul Müdürü Murat Yurdakul, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, şehit ve gazi aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Ali Bilgin Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

title