Haberler

Bozüyük'te 4006 Tübitak Bilim Fuarı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu'nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Fuar açılışına, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Müftüsü Selami Bağcı ve okul müdürleri katıldı. Fuarda, 'Unutturulan Zafer Kut'ül-Amare', 'Empati İstasyonu', 'Engelden Kaçan Robot' 'CNC Router' isimli projeler dikkat çekti. "Ya duyamasaydım, ya göremeseydim, ya kolum olmasaydı" başlıkları altında yapılan "Empati İstasyonu Projesi" katılımcıların, engelli bireylerin penceresinden kısa bir süre de olsa hayata bakmalarını sağlayarak beğeni topladı. Bilgisayar kontrol sistemi yardımıyla bilgisayarda çizilmiş olan bir projenin sayısal vektöre çevrilip hassas bir şekilde çizim ya da kesiminin yapıldığı 'Cnc Router' projesi misafirlerden tam not aldı. Birbirinden iddialı projelerin yer aldığı fuara ilişkin konuşan Okul Müdürü Murat Gümüş, "2'nci kez bu fuara katılıyoruz. 14 öğretmenimizin danışmanlığında 64 öğrencimiz, matematik, Türkçe, fen bilgisi, sosyal bilgiler, İngilizce ve din kültürü alanlarında proje hazırladı" dedi. Katılımın yoğun olduğu fuarda 32 proje sergilendi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Sultan Mehmet Hüseyin Gümüş Bilecik Bozüyük Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title