Haberler

Bozüyük'te 15 Saatlik Elektrik Kesintisi

Bilecik’in Bozüyük ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde yüksek gerilim hatlarında meydana gelen bir arızadan dolayı yaklaşık 15 saatlik bir elektrik kesintisi yaşandı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde yüksek gerilim hatlarında meydana gelen bir arızadan dolayı yaklaşık 15 saatlik bir elektrik kesintisi yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Yenidoğan Mahallesi'nde 29 Temmuz günü saat 15.30 saatlerinde kesilen elektrikler yaklaşık 15 saatin ardından ancak sabaha karşı yeniden verilebildi. Bu uzun süreli kesinti, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Mahallede evinin önünde düğün yapan bir aile ise kesinti nedeniyle zor anlar yaşadı. Evin önünde başlayan düğüne, arızanın giderilememesi sonucunda jeneratörü bulunan mahalle konağında devam edebildi. Mahalle sakinleri, "Bu dönemde bu kadar uzun süreli bir elektrik kesintisi yaşanmasını anlayabilmiş değiliz. Mahalle sakinleri olarak büyük sıkıntılar yaşadık. Buz dolaplarımız ve derin dondurucularda bulunan bütün gıdalarımız bozuldu. Cep telefonlarımızın şarjları tükendiğinden kimseyle iletişim kuramadık. Elektrik faturalarımızın ödenmesi bir gün geçtiğinde elektrik kesme çağrısı gönderenler, bu gece bütün mahalleyi mağdur etmiştir. Şimdi bizim mağduriyetimizi kim ödeyecek? Arıza merkezini defalarca aramamıza rağmen telefonlara dahi bakılmıyor. Bu konuda yetkileri göreve davet ediyor bu ve benzeri mağduriyetlerin yaşanmamasını temenni ediyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Öte yandan yetkililer ise, yaşanan elektrik kesintisinin yer altından geçmekte bulunan yüksek gerilim hatlarında gerçekleşen bir patlama nedeniyle yaşandığını, bu nedenle arıza tespitinin geciktiği için 15 saatlik bir gecikme olduğunu kaydettiler. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenidoğan Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title