Haberler

Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne "Akreditasyon Belgesi" Verildi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Komisyonu tarafından "Akreditasyon Belgesi" ile ödüllendirdi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Komisyonu tarafından "Akreditasyon Belgesi" ile ödüllendirdi. Bu sayede okul, Türkiye'deki kamu sektörü ve özel sektörde "Akreditasyon Belgesi" verilmeye layık olan tek kurum oldu.

Mart-2015 ayı içerisinde, yaklaşık olarak 3 aylık bir çalışma sonucunda Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu proje ekibi tarafından hazırlanan dosya, yapılan 5 yıllık stratejik plan, yurt içi ve yurt dışı paydaş ve ortakların katkısı ve desteği neticesinde hazırlanan proje, ekindeki okulu, bölgemizi, mesleki eğitim sistemimizi ve yapılan çalışmaları, önümüzdeki 5 yıllık planlamaları gösteren diğer belgelerle birlikte Avrupa Birliği Bakanlığı nezdinde Avrupa Komisyonuna sunuldu. İlgili kurumlar tarafından yapılan değerlendirme neticesinde, Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye de verdiği belgeler Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan ve tüm Avrupa da geçerli olarak kabul edilen tek kurum olarak taltif edildi.

Bu onur ile birlikte, Avrupa Komisyonu tarafından Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaklaşık olarak 400 bin Euro hibe edilecek. Ayrıca, her yıl en az 60 öğrenci ve öğretmen yurt dışına eğitim amacıyla gönderilecek ve tüm masrafları Avrupa Komisyonu tarafından karşılanacak. Türkiye'de, Avrupa Birliği tarafından akredite edilen tek kurum olan Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bu başarısı, okul yönetimi başta olmak üzere, bölgemize ve milli eğitim camiasına büyük gurur yaşattı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Türkiye Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title