Haberler

Bozüyük Köy ve Beldeleri Tarımsal Ürünler Ambalajlama ve Paketleme Tesisi Projesi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bozüyük Köy ve Beldeleri Tarımsal Ürünler Ambalajlama ve Paketleme Tesisi Projesi”nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bozüyük Köy ve Beldeleri Tarımsal Ürünler Ambalajlama ve Paketleme Tesisi Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Yeşilkent Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cemil Özocak'ın açılış konuşmasından sonra Proje Koordinatörü Orhan Karalar'ın proje hakkında bilgilendirmesi ile devam etti. Karalar konuşmasında, proje fikrinin iki girişimci kadının İlçe Müdürlüğü'ne gelerek bal kabağı konusunda bilgi istemesiyle başladığını ifade etti. Çiftçinin yetiştirdiği ürünlerin pazarlanması aşamasında neler yapılabileceği üzerine çalışmalar başlatıldığını aktaran Karalar, "İlçemizde Sebze Üreticileri Birliği'nin kurulmasını sağladık. Kadın çiftçilere eğitim verildi. Büyük alışveriş merkezlerine Sebze Üreticileri Birliği kanalıyla balkabağı ve bezelye satışı yapıldı. Firmalardan gelen talepler sonrasında ürünlerde ambalajlama ve standardizasyon eksiğimiz olduğunu fark ettik. Ticaret Odası ve belediye işbirliği ile bir proje hazırlayarak Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'na (BEBKA) sunduk. Projemiz Türkiye çapında kabul edilen ilk İlçe Müdürlüğü projesi oldu. Bu projeyle çiftçimizin ürettiği ürünlerin kurutulması ve ambalajlanması gerçekleştirilecek" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşilkent Karalar Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title