Haberler

Bozüyük Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı İkinci Bileşimi Yapıldı

Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediyesi’nin nisan ayı olağan toplantısının ikinci bileşimi, Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç başkanlığında gerçekleştirildi.

Bilecik'in Bozüyük İlçe Belediyesi'nin nisan ayı olağan toplantısının ikinci bileşimi, Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, İmar ve Plan Bütçe komisyonlarına sevk edilen konular ile birlikte belediyenin 2014 yılına ait faaliyet raporunun görüşülmesi yapıldı. Komisyon kararları oy birliği ile kabul edildi. Belediye 2014 yılı faaliyet raporu ise, görüşmelerin ardından MHP ve CHP meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda, Akpınar Mahallesinde yaklaşık 75 hektarlık alanda belediye tarafından hazırlatılan "1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı talebi görüşüldü. İmar Komisyonu'nun, imar ve şehircilik müdürlüğünden de teknik görüş alınarak ilave uygulama imar planının kabul edildiğini belirtti. Komisyon uygun görüşü oylanarak Akpınar Mahallesinde ki ilave uygulama imar planı meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Ardından Yediler Mahallesi, İçköy Mevkiinde "1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği" talebi görüşüldü. İmar komisyonunun uygun görüşü kararına istinaden 7 bölgede yer alan orman alanlarında gerekli tadilatın yapılması konusu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir tarafından verilen önerge ile yeşil bir Bozüyük için hayata geçirilmeye hazırlanılan yeni alınacak yapı ruhsatlarında her bir bağımsız bölüm için bir ağaç dikilmesi konusu plan bütçe komisyonunun uygun görüşü ve meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Son olarak Belediye 2014 yılı faaliyet raporu görüşmeleri yapıldı.

Yapılan görüşmelerde MHP meclis üyesi Emel Akan Yıldırım ve Necmettin Kırkan tarafından faaliyet raporundaki eksiklikler dile getirildi. CHP meclis üyesi Mehmet Aytaş tarafından çoğunluğu Çarşı mahallesi ile ilgili bir takım sorular yöneltilerek cevaplandırılması istendi. Yine CHP meclis üyesi Coşkun Aksu, belediyenin vermiş olduğu kararlarda çeliştiğini öne sürerek faaliyet raporunu reddettiklerini söyledi. Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç tarafından soruların cevaplandırılması ve gerekli bilgilendirmelerin yapılması ile oylamaya geçildi. Görüşmelerin ardından faaliyet raporu CHP ve MHP'li meclis üyelerinin red oyuna karşılık AK Parti grubunun kabul oyuyla oy çokluğu ile kabul edildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Doğan Ak Parti Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title