Haberler

Bozüyük Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı

Bozüyük Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında yapıldı.

Bozüyük Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında yapıldı.

Kültür Merkezi'nde, 8 gündem maddesi ve üyelerin verdiği önergelerin görüşüldüğü toplantıda, belediye bünyesinde Muhtarlık İşleri Müdürlüğü oluşturulması oy birliği ile kabul edildi. 2014 yılı gelir gider hesabı ile tanışır kesin hesabının görüşülmesi konusunda yapılan açıklamada, gider hesabının 47 milyon 324 bin 679 lira, gelir hesabının ise 41 milyon 449 bin 702 lira olduğu belirtildi.

Yapılan oylamada, CHP üyeleri ile MHP'den Emel Akan Yıldırım ret oyu, MHP'li diğer üyeler de çekimser oy kullanırken, gündem maddesi AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi.

MHP tarafından, yıkılan kapalı pazaryerinin yeniden yapılıp yapılmayacağı konusundaki önergesi ile ilgili açıklama yapan Bakıcı, yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken kapalı pazarın tamamen yıkıldığını belirterek, "Kapalı pazarımız 2015 yılı yatırım programında bulunmamakta. Yer olarak da tamamen vatandaşlarımızın bize vereceği önerilerle büyük bir araştırma yapacağız. Planlanan yapılma zamanı 2016 yılıyla ilgili bir tasarrufumuz olur. Vatandaşlarımız da havaların yağmurlu ve soğuk olmasından dolayı kapalı pazarı istemekte. Bununla ilgili gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra 2016 yılında bizler bu projeye başlamak istiyoruz. Yeşilkent'teki parkın bitirilmesi süresi 8 Mayıs 2015. Tamamlanmadığı taktirde yasal süreç ne gerekiyorsa onları uygulamakta çekinmeyiz" dedi.

CHP'nin verdiği Yeni Mahalle Cami Caddesi'nde park yasağının genişletilmesi talebi, oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi. DSİ Genel Müdürlüğünden evsel atık su toplama ve arıtma tesisi yapılması talebinde bulunulmasıyla ilgili olarak protokol imzalanması için Bakıcı'ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Bozüyük belediye meclisi, komisyonlara sevk edilen maddelerin görüşülmesi için perşembe günü ikinci birleşimi yapacak.

Kaynak: AA / Yerel

Fatih Bakıcı Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title