Haberler

Plakasız Kamyonda 10 Bin Fünye Ele Geçirildi

Güncelleme:

Şanlıurfa'da, jandarma ekiplerinin plakasız kamyonda şüphe üzerine yaptığı aramada 10 bin fünye ile 290 kilometre uzunluğunda fitil ele geçirildi.

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçesi Akçakale'de, jandarma ekiplerinin tamir edilen plakasız kamyonda şüphe üzerine yaptığı aramada 10 bin fünye ile 290 kilometre uzunluğunda fitil bulundu.

PLAKASIZ KAMYONDAN 10 BİN FÜNYE ÇIKTI

Akçakale'nin karşısında bulunan ve kısa süre önce IŞİD kontrolünden YPG denetimine geçen Suriye'nin Telabyad ilçesi sınırındaki Arıcan Mahallesi'nde devriye görevi yapan jandarma ekipleri, dün sabah saatlerinde bir kamyonun tamir edildiğini fark etti.

Jandarma ekipleri yaklaştıkları kamyonun plakasız olduğunu fark edince şüphelenerek arama başlattı. Yapılan aramada kamyonun kasasındaki saman balyalarının altındaki kutularda 10 bin fünye ile 290 kilometre uzunluğunda fitil ele geçirildi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fünye ve fitile el koyan jandarma, kamyonun yanında bulunan ve tamir için geldiğini söyleyen Muhammet Sait A. ile Suriye uyruklu Abdülhakim M., Abdulselam M., Ekrem H. ve Midrat H.'yi gözaltına aldı.

KAMYON SAHİBİ: KAMYONU SURİYELİ BİR KİŞİYE SATTIM

İl Jandarma Komutanlığı'na getirilen şüphelilerden Muhammet Sait A., Akçakale'de tamircilik yaptığını ve kamyonu tamir için gittiğini söyleyerek Suriyeliler ve fünyelerle ilgisinin olmadığını söyledi. Jandarma bu arada kamyonun motor numarasından plakasını saptadı ve sahibi olan Hasan B.'yi de gözaltına aldı. Hasan B. ise sorgulamasında kamyonu 3 ay önce 5 bin lira karşılığında Suriyeli bir kişiye sattığını söyledi.

ŞÜPHELİ SURİYELİLER ÇADIR KENTTE KALIYORLAR

Jandarmanın gözaltına aldığı Suriye uyruklu 4 kişinin ise ülkesindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığındıktan sonra Akçakale'de bulunan Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde kaldıkları belirlendi. Jandarmaya sadece fünye ve fitilleri Suriye'nin Telabyad kentine götürmek istediğini söyleyen Suriyeli şüpheliler, kime ya da ne için götürdüklerine dair ise bilgi vermedi.

FÜNYELER İMHA EDİLECEK

Sorgulamaları devam eden şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. Öte yandan jandarmanın el koyduğu fünyelerin ise kontrollü olarak imha edileceği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Akçakale Suriye Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (82)

edirne kürtsüz bölge uzunköprü:

ey türk yalvarsinlar yakarsinlar inanma kürde. cakallar gibi pusuda yatip sirtimiza hanceri ne zaman sapliyacaginin hesabindalar

19
28
yanıtYanıtla
dayı:

funye değildir yaa.. türkmenlere lokumdur o lokumm lokum.

25
5
yanıtYanıtla
TERÖR:

Arkadaşlar ben Suriyenin Güneyinde PYD Terör Örgütünün yeni bir Terör Devleti Kurulmasıni istemiyom bence Suriyeye Girilmeli Düşünün ilerde bu Terör Devleti yine Türkiye Saldiracak ve Analar Şehit ogullarina Agliyacana bence bir kere Girersin Kökünden Kazir Çıkarsın ilerde hep Şehit Haberleri Gelecene burdada Kürt Kardeşlerim Yanlış anlamasin Türk Askeri oraya Girerse Kürt Kardeşini Öldürmek için Girmez oraya Teröristleri Öldürmek için Girer burdada Kürt Kardeşlerimde Türkiyeyi Sevenler Yanımizda olur Sevmiyenler iste Terörün Yanında olur Yani Düşünürseniz Herkes Akli selim Düşünmeli Zaten en Son Sözü Asker Söyler

11
13
yanıtYanıtla
Zzz:

Kurt kazanimlari seni neden rahatsiz ediyor zirzaboz

yanıt3
yanıt4
Ciwan:

Vay gerzekler iside icin kullanacaklardi yine mAsum halk ölecekti allah belanizi versin

16
6
yanıtYanıtla
bekir:

rte ye sormak lazım suriyelılerı bu ulkenın basına bela ettınız ve karsılıgını da goruyorsunuz, ben hep soylerım daha dune kadar surıye halkı turkıyeden nefret edıyordu, ınanın bızı sevmıyorlar ama mecburıyetten ıyı gorunuyorlar. rte nin en buyuk hatalarından bırısı madem bunları alıyorsun ulkenın dort bır tarafına dagıtmandakı sebep nedır? sen türk dusmanı mısın anlamak çok güç, biraz da kendı halkını düşün kendi garibanını işsizini düşün.

19
2
yanıtYanıtla
23:

Bu suriyelilere niye bu kadar çok güveniliyor, bunlardan bir cacık olmaz

21
0
yanıtYanıtla
nefret:

TIRlardaki silahlari bulan savcilar icin ömür boyu hapis isteniyor. Bakalim bu jandarmalarin basina ne gelecek? Koyunlar bunlarida vatan haini ilan edeceklerdir, kesin!!!

15
6
yanıtYanıtla
göstermelik:

yüzlerce tır gitti. bir tanesinide kendileri yakalamış çok mu:)) ama bunlar sadece fünyee. işide destek verenlerin işi zati bu. kim olduğu belli zati. neyse ama hiçte inandırıcı deyil. yok efendim kamyonu suriyelilere sattım yok şu bu. sonuçta hepsi serbest kalır, çünkü bunu yapan derin devletttttt

18
1
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

hic acimayin konusturun serefsizleri kimler arkasinda yakalansin

19
0
yanıtYanıtla
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title