Haberler

Boztepe, Yamaç Paraşütü Tutkunlarının İlgi Odağı Oldu

GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Türkiye'nin ilk yamaç paraşütü uçuş alanlarından biri olmasının yanında hem karayolu hem de teleferikle ulaşımın sağlandığı Ordu'daki 510 rakımlı Boztepe, son senelerde çok sayıda yamaç paraşütü tutkununa ev sahipliği yapıyor.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan ve kentin "seyir terası" olarak adlandırılan Boztepe, doğal güzelliğinin yanında yamaç paraşütü severlerin de ilgi odağı haline geldi.

Hava Sporları İl Temsilcisi Hüseyin İlhan, AA muhabirine, 1993 yılından bu yana Boztepe'den yamaç paraşütü uçuşu yapıldığını söyledi.

Boztepe'nin yamaç paraşütçüleri için ilgi odağı haline gelmesini sağlayan farklı özelliklere sahip olduğunu anlatan İlhan, Samsun, Trabzon, Tokat, Giresun başta olmak üzere diğer illerden uçuş yapmak için Ordu'ya çok sayıda yamaç paraşütçüsü geldiğini dile getirdi.

Ulaşımının kolay olması nedeniyle yılın her mevsiminde Boztepe'den uçuş yapılabildiğini vurgulayan İlhan, "Burası, Türkiye'nin ilk yamaç paraşütü uçuşu yapılan alanlarından biri. Tarihi bakımdan bir anlamı var. Ayrıca Karadeniz'de uçuş alanı veren nadir yerlerin başında geliyor. Diğer illerde uçuş yapan arkadaşlar bize gıptayla bakıyor" dedi.

"Yeni uçuş yapacaklar için çok uygun"

İlhan, Boztepe'nin özellikle yeni uçuş yapanlar için çok uygun bir alan olduğuna dikkati çekerek, "Çoğu yerde insanlar sizi uçarken göremeyebilir, burada durum tamamen farklı. İnsanların içerisinden havalanma fırsatınız var" diye konuştu.

Boztepe'nin tecrübeli pilotlardan çok yeni pilotlar için daha uygun bir alan olduğunu belirten İlhan, şunları kaydetti:

"Yeni başlamış, sürtünmeye çalışan arkadaşlar için burası çok keyifli. Çünkü 8 dakikada teleferikle yukarıya çıkıyorlar. İnişi deniz kenarında bir yere yapabiliyorsun. Ayrıca Türkiye'de şehir üzerinden uçuş yapılabilen nadir yerlerden biri de Boztepe'dir. Diğer yerlerde burada olduğu gibi izleyici olmaz. Uçan insanlar bakımından beğenilmek çok önemli. Biz alıştığımız için normal geliyor ancak uçan insanlarca izlenmek, beğenilmek farklı bir duygudur."

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin İlhan Türkiye Boztepe Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title