Haberler

Boztaş, Cumhurbaşkanı'nın Danimarka Resmi Ziyaretine Katıldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Gül'ün Danimarka resmi ziyaretine katılan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, ziyaretin verimli ve başarılı geçtiğini söyledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Cumhurbaşkanı Gül'ün Danimarka resmi ziyaretine katıldı. Boztaş, ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin davetlisi olarak heyete katıldığını belirterek, çok verimli ve başarılı bir ziyaret geçirdiklerini söyledi. Ziyaretlerde heyete üst düzey bir ilgi gösterildiğini kaydeden Boztaş, "Cumhurbaşkanımızın Danimarka'ya yapmış olduğu resmi ziyaret çevresinde TOBB olarak iş dünyasını temsilen katıldık. TOBB bünyesinde MATSO'yu da Yönetim Kurulu Başkanı olarak ben temsil ettim. 50 kişiden oluşan iş adamı heyeti olarak Cumhurbaşkanımızın özel uçağı ile 3 günlük ziyaret için Danimarka'ya gittik. Pazartesi günü Danimarka'nın Başkenti Kopenhag'da heyetimiz Danimarka Kraliyeti askeri törenle karşıladı" dedi.


"İş formu toplantısına katıldık"


Ziyarette, Danimarka Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen iş formu toplantısına katıldıklarını kaydeden Başkan Boztaş, Toplantıda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danimarka Ekonomi Bakanı Margrethe Vesgtager, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Danimarka Sanayiciler Federasyonu Ceosu Karsten Dybvad'ın ve birer konuşma yaptıklarını belirtti. Boztaş, konuşmacıların Türkiye ve Danimarka'daki yatırım fırsatlarını anlatarak iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesine vurgu yaptıklarını ifade etti.


"Sektörel görüşmeler yaptık"


Türk ve Danimarkalı iş adamları olarak, sağlık, tarım, gıda ve enerji sektörü ile ilgili toplantılar yaptıklarını belirten Boztaş, görüşmelerin gün boyu sürdüğünü ifade etti. Sektörel tesis ziyaretlerinde bulunduklarını anlatan Boztaş Dong Enerji firmasının santralini yerinde incelerek konuyla ilgili bilgi aldıklarını söyledi. Boztaş, yeşil enerji, yenilenebilir enerji çalışmaları konusunda Danimarka'nın çok iyi durumda olduğunu belirtti.


"Danimarka İle Dış Ticaret Hacmimiz Kısa Sürede Artar"


Danimarka ile Türkiye'nin dış ticaret hacminin yıllık 2 milyar dolara yaklaştığına işaret eden Boztaş, yaptıkları görüşmelerde heyete gösterilen ilgiden bu rakamın çok yukarılara ulaşabileceğini gördüklerini İnandığını belirtti.


"Cumhurbaşkanımız ile Manavgat'ı konuştuk"


Danimarka'ya gerçekleştirilen 3 günlük resmi ziyaretin ülke ve bölge açısından önemine vurgu yapan Boztaş, "ziyaretin çok verimli ve başarılı iş gezisi şekline dönüştüğünü belirtti. Ziyarette Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birebir görüşme fırsatları yakaladıklarını anlatan Boztaş, "Ziyaretin son gününde Danimarka Kraliçesi II. Margrethe onuruna verilen resepsiyonda Cumhurbaşkanımız Abdullah gül ile ikili görüşme fırsatı yakaladık. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İlçemize 2 defa geldiğini belirterek Manavgat ile ilgili güzel anıları olduğunu belirti. MATSO olarak Cumhurbaşkanlığımızın Danimarka'ya yapmış olduğu resmi ziyarette bulunmanın gururu ve mutluluğunu yaşadık" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdullah Gül Ahmet Boztaş Danimarka Manavgat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title