Haberler

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey Görevine Başladı

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne atanan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, düzenlenen devir teslim töreninden sonra cübbesini giyerek görevine başladı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne atanan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, düzenlenen devir teslim töreninden sonra cübbesini giyerek görevine başladı.

Bozok Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, 4 yıllık görevi süresi içerisinde Bozok Üniversitesinin gelişimi için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, "Her zaman iki kat performans ile çalıştım. Rutini kabul etmedim, yenilikçi ve ileriye dönük çalışmalar içerisinde bulundum. Üniversitemiz bizim dönemimizde hem fiziki, hem de öğrenci sayısı, akademik personel, memur sayısı olarak ikiye katlandı. 4 Yıllık süre içerisinde 8 yıllık çalışma yaptık. Az konuştuk çok çalıştık. Çalışanlarımıza her zaman değer verdik hiç ayrım yapmadık. Üniversitemiz çok ciddi bir hız kazandı. Hız kesmeden de yoluna devam edeceğine inanıyorum. Önümüzdeki dört yılda da bu ivmeyi devam ettirildiği takdirde öğrenci sayısı 15 binlere, 30 binlere çıkar ki diğer konularda da gelişme seyrini hep birlikte başarabiliriz. Nihayetinde ben bugün görevimi devrediyorum. Üniversitemizin gelişmesinde bu güne kadar her kim bir tuğla dahi katkısı bulunduysa teşekkürü bir borç biliyorum ve gönül rahatlığı içerisinde Sayın Hocamız Prof. Dr. Salih Karacabey'e görevi teslim etmenin mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Bozok Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey'de yaptığı hizmetlerden dolayı Prof. Dr. Tamer Uçar'a teşekkür ederek, "Bozok Üniversitesi'nin kurumsal kimliğine saygı göstermek ve bu kimliğin zedelenmemesi için gayret göstereceğiz. Bu kimliğin korunmasında öğretim görevlileri, idari personel ve basın mensuplarının sorumlu olduklarına inanıyorum. Aynı zamanda bu üniversitenin bulunduğu Yozgat ilinin ve Yozgatlının da bu kurumsal kimliği nezaketle koruması gerektiğine inanıyorum. Bu kimliği bugüne kadar yaralanmadan gelmesi için çalışan Sayın Rektörümüze, Rektör Yardımcılarımıza, fakülte dekanı arkadaşlarıma, öğretim üyesi arkadaşlarıma, genel sekreter ve daire başkanlarına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yapılan bir hizmet, hedeflenen ve hedeflerin gerçekleşmesi için gösterilen bir gayret var. Bu gayretinde elbette bundan sonra da artarak devam etmesi, ülkemiz için, şehrimiz için, üniversitemiz için çok önemlidir. Geriye bakmadan ileriye bakmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu noktada hepimizin ve her birimizin gayreti olması gerekmektedir" diye konuştu.

Bozok Üniversitesinin fiziki olarak geldiği nokta takdir edilecek bir seviyede olduğunu vurgulayan Rektör Karacabey, "Gelişmiş üniversitelerin bile bir yerde durması mümkün değildir. Hem fiziki yapı olarak, hem düşünce olarak, hem de ürettikleri bilgi olarak bir yerde durmaları mümkün değildir. Üniversitenin durması demek geriye gitmek demektir. Dolayısıyla bundan sonra üniversite hem fiziki yapı olarak hem de ürettiği bilgi olarak ileri gidecektir ve ileri gitmek zorundadır. Bu noktada akademisyen arkadaşların önündeki engelleri kaldırarak onların çalışmasına imkan ve zemin hazırlayarak huzurlu bir ortamda çalışmaları ve bilgi üretmeleri noktasında imkan sağlamak rektörlük makamının görevi diye kabul ediyorum. Üniversitemizin şehirle bütünleşmesi ve şehre katkısı açısından önemli bazı adımların atılması gerektiğine inanıyorum. Zaman içerisinde birçok adımı atarak üniversitemizi şehirle buluşturmanın şehirle kaynaştırmanın gayreti içinde olacağız. Önümüzdeki 4 yıllık süreç içerisinde huzurlu ve hızlı çalışmak zorundayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından görevi devralan Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, görevi devraldığı Prof. Dr. Tamer Uçar'a üniversiteye yaptığı hizmetlerden dolayı plaket ve çiçek takdim etti. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bozok Üniversitesi Tamer Uçar Karacabey Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title