Haberler

Bozok Üniversitesi Öğrencileri Roma Hamamını Gezdi

İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İl Kültür Varlıkları ve Müze Müdürlüğü ve Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen program çerçevesinde üniversite öğrencileri Sarıkaya'daki Roma hamamını gezdi.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İl Kültür Varlıkları ve Müze Müdürlüğü ve Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen program çerçevesinde üniversite öğrencileri Sarıkaya'daki Roma hamamını gezdi.

Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi'nden gelen 25 kişilik öğrenciye Sarıkaya'da bulunan Tarihi Roma hamamı tanıtıldı.

Öğrencilere burada, Tarihi Roma Hamamı hakkında ve yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eski Çağ Tarihi Eğitim Görevlisi Yrd. Doç. Hacı Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının eğitim fakültesindeki ve fen edebiyat fakültesi tarih bölümü öğrencilerine Roma kalıntılarına dair ilçede bulunan yerleri tanıtmak olduğunu söyledi.

Gezinin yararlı olduğunu ifade eden Çoban, "Öğrencilerimiz de bu durumdan memnun oldular. Hem ilçenin tanıtımı açısından hem de ilin geleceği açısından böyle yerleri öğrencilere tanıtmak büyük bir reklam aracıdır. Biz de onu kullanmak istedik. Bir diğer amacımız ise öğrencilerimizi Yozgat'a alıştırmak ve sevdirmektir. Yozgat'ın da zenginliklerini kavramak amacıyla onları gezdiriyoruz. Derslerimizin içeriğinde de bunlardan bahsediyoruz, görselliği de kattığımız zaman daha akılda kalıcı oluyor" dedi.

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 3. sınıf öğrencisi Gamze Poyraz ise burayı daha önce fotoğraf ve dergilerde gördüklerini, buraya gelip yerinde incelemenin farklı bir his olduğunu söyledi.

Öğrenciler daha sonra Roma Hamamı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Bozok Üniversitesi Sarıkaya Yozgat Roma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title