Haberler

Bozok Üniversitesi'nde Öğrencilere Çanakkale Menüsü İkram Edildi

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Bozok Üniversitesi yemekhanesinde öğle yemeğinde Çanakkale Savaşı’nın menüsü olarak bilinen “Buğday çorbası ve üzüm hoşafı” ikram edildi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Bozok Üniversitesi yemekhanesinde öğle yemeğinde Çanakkale Savaşı'nın menüsü olarak bilinen "Buğday çorbası ve üzüm hoşafı" ikram edildi.

Üniversite merkezi yemekhanesinde Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından organize edilen etkinliğe Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Zümriye Demirel, Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı Celalettin Şahbaz ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak, öğrenci konseyinin organizesi ile Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle üniversitenin tüm yemekhanelerde buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan Çanakkale'de Mehmetçiğin yediği menüyü ücretsiz olarak ikram ettiklerini söyledi.

Prof. Dr. Yumak, "Savaş ortamında erzakın durumu silah ve mühimmat gibi durumları kavrayabilmek, onları hatırlayabilmek o şartlarda askerlerimizin yiyebildiği yemekleri öğrencilerimiz ikram etmek amacıyla üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından bir anma töreni düzenlenmiş bulunmaktayız. Savaş menüsünde çorba, üzüm hoşafı ve ekmek. Buradaki amaç askerlerimizin o tarihlerde yediği yemeği gençlerimize hatırlatarak bunu kavramalarını ve şehitlerimiz minnet duygularını hatırlatmaktır. Bizler Çanakkale'yi unutmadık ve hep hatıralarımızda tutacağız" dedi.

Bozok Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Celalettin Şahbaz'da, amaçlarının öğrenciler olarak o günleri unutmadıklarını ve hatıralarına sahip çıkmaya çalıştıklarını göstermek olduğunu belirterek, "Çanakkale Savaşlarının meydana geldiği günlerde askerlere dağıtılan menüler içerisinde yer alan üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve yarım ekmeği öğrenci arkadaşlarımıza ikram etmek için bu programı düzenlediklerini, azda olsa o günün anlam ve önemini anlatabilmektir" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bozok Üniversitesi Çanakkale Yerel Haberler

title