Haberler

Bozok Üniversitesi Kazakistan Üniversiteleri ile Protokol İmzaladı

Yozgat Bozok Üniversitesi ile Kazakistan üniversiteleri arasında Mevlana Değişim protokolü imzalandı.

Yozgat Bozok Üniversitesi ile Kazakistan üniversiteleri arasında Mevlana Değişim protokolü imzalandı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Türkiye'yi yüksek öğretim alanında cazibe merkezi haline getirmek, yüksek öğretim kurumlarının akademik kapasitelerini artırmak ve yüksek öğretimin küreselleşme sürecine katkıda bulunmak amacıyla Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Prof. Dr. Şaban Güçlü ve Üniversite Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Burhan Ünal, Kazakistan'ın Almatı şehrinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Kazakistan'ın köklü üniversitelerinden olan Kazakistan Uluslararası İlişkiler ve Diller Üniversitesi, Kazakistan Milli Medikal Üniversitesi, Abbai Üniversitesi, Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi, Kazak Ablakhan Üniversitesi ve Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi ile Bozok Üniversitesi arasında Mevlana Değişim Programı Protokolleri imzalandı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, yaptığı açıklamada üniversitenin uluslararası üniversiteler ile iş birliği çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Uçar, "Yüksek Öğretim Kurulu'nun uluslararasılaşma çalışmalarında kapsamında hem ülkemizi ve hem de üniversitemizi yurt dışında da tanıtmak amacıyla Üniversitemiz yönetimi olarak eğitim fuarlarına katılmaya ve yurt dışındaki değişik üniversitelerle ikili anlaşmalar yapmaya gayret ediyoruz. Yine bu amaçla Kazakistan'ın kaliteli üniversiteleri ile çok sayıda protokoller imzaladık" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bozok Üniversitesi Kazakistan Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title