Haberler

Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karacabey Rektör Adaylığını Açıkladı

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıkladı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıkladı.

Grand Ser Otelde bir basın toplantısı düzenleyerek Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. Salih Karacabey, kurumsal, şehriyle bütünleşmiş, üniversite oluşturmak istediklerini söyledi. Üniversitelerin çok önemli kurumlar olduğunu bilimsel, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bir şehrin kalkınmasına büyük katkılar sağladığını belirten Prof. Dr. Karacabey, "Üniversitelere gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Bunu sadece üniversitede çalışan öğretim üyeleri personel olarak değil bütün şehrin ve bölgedeki insanların bakması gerekir. Şehir ile üniversite her zaman iletişim halinde olmalıdır. Üniversite ile şehir bütünleşirse gelişme ve büyüme de hızlı olur" dedi.

Üniversitelerin, sadece kendileri için var olan kurumlar olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Karacabey, "Yetiştirdikleri öğrenciler ile ülkelerinin geleceğini hazırlayan, yaptıkları bilimsel çalışma ve araştırmalarla insanlığa hizmet veren bilim yuvalarıdır. Bunların yanında, bulundukları şehrin sosyal ve kültürel değişimine öncülük eden, mahalli yönetimler ve diğer paydaşları ile ortak yürüttüğü değişik projelerle ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayan kurumlardır. Bozok Üniversitesi olarak bu sorumluluğu yerine getirebilmek için şehrimiz ve ülkemizdeki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla dayanışma içerisinde olmanın gerekliliğine inanmaktayım. Bu bağlamda Bozok Üniversitesinin; mevcut fakülteleri, yeni açılacak veya işlevsel hale getirilecek bölümleri ve ihtiyaca göre açılması düşünülen fakülteleriyle, ilimizin tarihi ve doğal zenginliklerini ortaya çıkarmak suretiyle insanımızın geleceğine katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu amacın gerçekleşebilmesi aynı zamanda Bozok Üniversitesi'nin yeteri kadar büyümesi demektir" diye konuştu.

Rektörlük makamının en önemli görevi, başta kıymetli öğretim üyeleri olmak üzere bütün akademik ve idari kadronun huzurlu ve sağlıklı bir ortamda çalışmalarına zemin hazırlamak olduğuna değinen Karacabey, "Öğretim elemanlarının, bilimsel araştırmalarını yapabilecekleri teknik altyapı ve gerekli şartların hazırlanarak yeterli desteğin sağlanması; akademik hayata başlarken kendisini bilime ve insan yetiştirmeye adamış olan öğretim üyelerine karşı, idarenin yerine getirmesi gereken bir sorumluluktur. Makamın verdiği yetkileri; öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilere karşı değil; onlar için ve onların lehine kullanmanın bilime ve bilim insanına karşı en büyük ahlaki görev olduğu inancını taşıyorum" şeklinde konuştu.

Bozok Üniversitesinin daha hızlı gelişmesi için bir dizi çalışmaların yapılması gerektiğine değinen Karacabey, "Sadece ben değil kim rektör seçilirse yapması gereken çalışmalar olacaktır. Öncelikle fakültemiz var anca öğretim üyesi ve öğrencisi yok. Öncelikle bu fakültelere öğrenci alınması sağlanmalı. Fakültelerimizde yeni bölümler açılarak öğrenci sayısı artırılmasını sağlayacağız. En önemli kısmı ise üniversitenin alt yapısını hazırlayarak öğretim üyelerinin Bozok Üniversitesini seçmesi yönünde çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bozok Üniversitesi Karacabey Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title