Haberler

Bozlak Ustası Merhum Neşet Ertaş'ın 3 Boyutlu Görseli Emıtt Fuarında Olacak

Dünyanın 5. Büyük turizm fuarı olan EMİTT (Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyehat) fuarına Ahiler Kalkınma Ajansının katkıları ile Kırşehir’de Valilik ve Kırşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa açılacak stant ile katılacak.

Dünyanın 5. Büyük turizm fuarı olan EMİTT (Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyehat) fuarına Ahiler Kalkınma Ajansının katkıları ile Kırşehir'de Valilik ve Kırşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa açılacak stant ile katılacak.

20'si düzenlenecek olan EMITT fuarında Kırşehir standında Ahi Evran Külliyesi, astronomi çalışmalarının yapıldığı Cacabey Gökbilim Medresesi, 1986 yılından bu yana kazı çalışmalarının devam ettiği Kaman kalehöyük, arkeoloji müzesi, Japon Anadolu arkeoloji enstitüsü, Japon bahçesi, Seyfe kuş cenneti, Hirfanlı baraj gölü, yer altı şehirleri ve halk ozanlarının tanıtımına ağırlık verilecek. Fuar alanı içerisinde belirlenen bir sahnede Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı ustalar müzik ve oyun topluluğu da gösteri sunacak.

28-31 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek olan EMITT fuarında ilk kez Bozkırın Tezenesi olarak bilinen merhum Neşet Ertaş'ın üç boyutlu görseli de yer alacak.

Kırşehir standının her dönem olduğu gibi bu dönemde de çok renkli geçeceğini ifade eden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Kırşehir'in sahip olduğu değerleri ve kültürel özelliklerini fuara gelen insanlara tanıtarak şehrimize gelen turist potansiyelini artırmayı amaçlıyoruz. Standımızda yöresel tatlarımız, tarihi mekanlarımız ve Kırşehir'imizin en önemli değeri Neşet Ertaş'ın üç boyutlu görseline de yer vereceğiz." dedi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Akdeniz Neşet Ertaş Kırşehir Kaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title