Haberler

Bozkurt İşareti Yapan MHP'li Kadın Yönetici Serbest

Uşak'ta toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim otobüsü geçerken bozkurt işareti yaptığı için dün gözaltına alınıp serbest bırakılan MHP Uşak Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Seher Kayıhan, bugün polis nezaretinde adliyeye götürüldü.

Uşak'ta toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim otobüsü geçerken bozkurt işareti yaptığı için dün gözaltına alınıp serbest bırakılan MHP Uşak Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Seher Kayıhan, bugün polis nezaretinde adliyeye götürüldü. Kayıhan, Uşak Sulh Ceza Hakimliği'nde ifadesinin ardında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Uşak Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra otobüsle halkı selamlayarak Uşak Bir Eylül Stadyumu'na giderken MHP il binasının önünden geçtiği sırada, parti binasının camına çıkan MHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Seher Kayıhan, bozkurt işareti yaptı. Seher Kayıhan bir anda Cumhurbaşkanlığı koruma polislerini karşısında görünce şaşırdı.

Cumhurbaşkanı'na işaretle ve sözlü olarak hakaret ettiği iddiasıyla koruma polisleri tarafından Uşak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Seher Kayıhan hakkında işlem başlatıldı. Kayıhan ifadesinde, "Cumhurbaşkanını bozkurt işareti ile selamladım. Kendisi Uşak'a geleceği için belediye hizmetlerinin hızlandığını görünce de daha sık gelmesini istediğimi belirten bir konuşmada bulundum. Ancak, beni duymadı" dedi.

Emniyette 2 saat tutulduktan sonra serbest bırakılan Seher Kayıhan, bugün saat 10.00'da avukatı Baki Kantar ile polis nezaretinde adliyeye götürüldü. Aynı zamanda her ikisi de avukat olan MHP Uşak İl Başkanı Ali Kurt ve CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da adliyeye gelip, Kayıhan'a destek verdi. Savcılıktaki ifadesinin ardından Uşak Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Kayıhan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MHP İl Başkanı Ali Kurt adliye çıkışında yaptığı açıklamada, savcılık ve mahkeme süreci hakkında bilgi verip, "Sorgulama süreci şu an bitti. Yargılama süreci devam ediyor. Tek arzumuz, hukuğun iyi bir şekilde işlemesi" dedi.

Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da "Bozkurt işareti MHP'nin kullandığı siyasi bir işarettir. Bu suç olarak nitelendirilemez. Kimisi zafer kimisi bozkurt işareti yapar. Cumhurbaşkanı da 'Rabia' işareti yapıyor. Hepimiz biliyoruz. Türkiye'de hiç kimsenin güvencesi kalmadı. Cumhurbaşkanını eleştiren bir söz söylerseniz, birisi zafer, bir başkası da bozkurt işareti yaparsa can güvenliğiniz ve özgürlük güvenceniz yok. Daha da kötüsü MHP İl binasının basılması ve Kayıhan'ın gözaltına alınmasıdır. 8 Haziran'da bu rezalete son verileceğini düşünüyorum" dedi.

Uşak Valiliği aracılığıyla Emniyet Müdürlüğü de yazılı açıklama yaparak, konvoyun geçişi sırasında MHP binasının ikinci katından bir kadının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben söz, el ve kol hareketiyle hakaret ettiği ileri sürüldü. Açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu yerin bir siyasi parti binası olması hassasiyetiyle Uşak Emniyet Müdürlüğümüzde görevli emniyet müdür yardımcısı başkanlığında Cumhurbaşkanlığı koruma ekibinde görevli bir emniyet amiri ve bir polis memurundan oluşan üç kişilik bir ekiple binaya gidilmiş ve parti binasında bulunan MHP İlçe Başkanı Muhterem Kuruçay ile nezaketen görüşülerek durum kendisine izah edilmiş ve söz konusu eylemi gerçekleştiren Seher Kayıhan hakkında işlem yapılmak üzere emniyet müdürlüğüne davet edilmiştir. Kayıhan, ifadesinin ardından savcılığın talimatıyla emniyet müdürlüğünden salıverilmiştir" denildi.

Başbakanlık da açıklama yaparak Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında olayın anlatıldığı belirtindi. Başbakanlık açıklamasında, 'gözaltının bir partinin selamlama biçimiyle alakası olmadığı' iddia edildi. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kayıhan Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title