Haberler

Bozkırın Tezenesi"Nin Adı Memleketinde Yaşatılıyor

Kırşehir'de ünlü ozan Neşet Ertaş'ın ismi kültür, sanat, spor yatırımları ile hatıra ormanlarına veriliyor Vali Çakacak: "İlimizdeki her kurumumuz, kentimizin adını dünyaya duyuran merhum Neşet Ertaş'ın adını yaşatmak için yarışıyor"

"Bozkırın tezenesi" olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş'ın adı memleketi Kırşehir'de kültür, sanat, spor yatırımları ile hatıra ormanında yaşatılıyor.

Kırşehir Valiliği, Ahi Evran Üniversitesi, Kırşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Genel Meclisi yatırımlarına Neşet Ertaş'ın ismini verildi.

Vali Özdemir Çakacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın, türküleriyle insanların kalplerinde büyük bir yer edindiğini söyledi.

Onun adını yaşatmanın her Kırşehirlinin görevi olduğunu belirten Özdemir, kentteki çeşitli kurumların bu konuda çalışmalar yaptığını dile getirdi.

Kırşehir-Kayseri karayolunda bulunan ve Şeyh Edebali'nin de doğduğu yer olan İnanç köyü yakınlarında bir hatıra ormanı oluşturulması için çalışma başlattıklarını anlatan Çakacak, Neşet Ertaş'ın ismini buraya vereceklerini kaydetti.

Çakacak, "Orman İşletme Müdürlüğümüz personeli tarafından hazırlanan alanda fidanların dikileceği çukurlar kazıldı. Hazırlanan alana 2 bin 800 karaçam ve sedir fidanı dikeceğiz. Dikme işlemine ise havaların biraz ısınmasının ardından başlanacak. Bu ormanda hem ustanın adı yaşayacak hem de şehir diktiğimiz fidanlarla yeşillenecek" dedi.

Ahi Evran Üniversitesine bağlı Güzel Sanatlar Fakültesine ve müze haline getirilecek olan eski Vali Konağı'na da Neşet Ertaş'ın isminin verildiğine işaret eden Çakacak, şöyle konuştu:

"Kırşehir Belediyesinin yapımını sürdürdüğü Kültür Sanat Merkezi'ne de Neşet Ertaş ismi verildi. Yine, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından kent merkezinde yapımı devam eden Olimpik Yüzme Havuzu'nun ismi de Neşet Ertaş olacak. Tüm Türkiye'nin benimsediği usta Neşet Ertaş'ın adını her yerde yaşatmaya çalışıyoruz. İlimizdeki her kurumumuz, kentimizin adını dünyaya duyuran merhum Neşet Ertaş'ın adını yaşatmak için yarışıyor." - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

kırşehir valiliği Neşet Ertaş Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title