Haberler

"Bozkırın Tezenesi" İçin Müzikal Sahnelendi

Güncelleme:

Üniversite öğrencisi Numan Çakır'ın merhum halk ozanı Neşet Ertaş için yazdığı "Gönül Dağı Müzikali" Karabük'te sahnelendi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Numan Çakır'ın, "Bozkırın tezenesi" olarak bilinen merhum halk ozanı Neşet Ertaş için hazırladığı "Gönül Dağı Müzikali" sahnelendi. Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda sahnelenen müzikalde Ertaş'ı KBÜ Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencisi Fatih Kayapınar canlandırdı. Kayapınar, Ertaş'ın sevilen türkülerini seslendirdi.

Beğeni ile izlenen müzikal vatandaşlardan alkış aldı.Müzikali hazırlayan Numan Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce "Aşık Veysel Müzikali" yaptıklarını, ozanın bir günlük hayatını anlatan "Çiçeğin Beyi" isimli kısa film çektiklerini belirterek, "Abdallık geleneğinin son üstadı olan Ertaş'ı anmaktan son derece mutluyuz. Uzun bir hazırlanma döneminden sonra müzikali sahnelediğimiz için gururluyuz" dedi.

Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, müzikalin ardından Çakır'a çiçek verdi, daha sonra müzikal ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Neşet Ertaş Kayapınar Karabük Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title