Haberler

Bozkırın Denizi" Gençlerin Kamp Merkezi Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hirfanlı Doğa Kampından havadan görüntüler,- Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş röportajı, "Bozkırın denizi" gençlerin kamp merkezi oldu- Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan proje kapsamında Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Hirfanlı Baraj Gölü kıyısına yaklaşık 12,5 milyon lira maliyetle kurulan Doğa Kamp Merkezi, yaz ve kış aylarında binlerce gence hizmet veriyor- Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güneş: - "Hirfanlı'nın ormanlık alan ve göl olması nedeniyle yazı da kışı da güzel. Her mevsimde ayrı bir güzelliği var" ABDULLAH YILDIZ - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kırşehir'de 12,5 milyon lira maliyetle kurulan Doğa Kamp Merkezi, İç Anadolu Bölgesi'nin kamp merkezi olarak binlerce gence yaz ve kış aylarında hizmet veriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hirfanlı Doğa Kampından havadan görüntüler,- Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş röportajı, "Bozkırın denizi" gençlerin kamp merkezi oldu- Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan proje kapsamında Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Hirfanlı Baraj Gölü kıyısına yaklaşık 12,5 milyon lira maliyetle kurulan Doğa Kamp Merkezi, yaz ve kış aylarında binlerce gence hizmet veriyor- Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güneş: - "Hirfanlı'nın ormanlık alan ve göl olması nedeniyle yazı da kışı da güzel. Her mevsimde ayrı bir güzelliği var" ABDULLAH YILDIZ - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kırşehir'de 12,5 milyon lira maliyetle kurulan Doğa Kamp Merkezi, İç Anadolu Bölgesi'nin kamp merkezi olarak binlerce gence yaz ve kış aylarında hizmet veriyor."Bozkırın denizi" olarak bilinen Hirfanlı Baraj Gölü'nün kıyısında yapılan gençlik merkezi, geçen yıl 4 bin genci ağırladı, bu yaz döneminde de Türkiye'nin 12 ilinden 3 bin gencin kaynaşmasını sağlayacak.Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hirfanlı Doğa Kampı alanının yapımına Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Eylül 2012'de başlandığını ve 9 ayda tamamlandığını söyledi.Doğa Kamp Merkezi'nin 700 bin metrekare üzerine kurulduğunu ve 12,5 milyon lira maliyetle Türkiye'nin en büyük kampı olduğunu ifade eden Güneş, kamp merkezinde 39 adet bungalov tipi ev, 72 odası, idari bina ve sosyal tesisleri, yemekhanesi, antik tiyatrosu, spor tesisleri ve etkinlik alanlarıyla gençlere iki yıldır hizmet verdiğini anlattı.Güneş, kamp için geçen yıl yaz döneminde 3 bin, kış döneminde ise bin gencin geldiğini belirterek, şöyle konuştu: "Toplamda 4 bine yakın gencimizi burada ağırladık. Hirfanlı'nın ormanlık alan ve göl olması nedeniyle yazı da kışı da güzel. Her mevsimde ayrı bir güzelliği var. Anadolu'nun ortasında göl ve yeşil alanla karşılaşıyorsunuz. Hirfanlı kampımız etkinlik olarak da zengin. Buralarda 20'yi aşkın etkinlik yapıyoruz. Bunların başlıcaları, okçuluk, matrak, tırmanma, dağcılık, halk oyunları, mini golf, dağ bisikleti, trekking, güzel sanatlar, fayton gezisi. Burada hem hoşça vakit geçiriyorlar hem de her bölgeden gelen gençler kaynaşmış oluyor."- Yaz kamplarına 12 ilden 3 bin öğrenci katılacakBu yıl da 11 dönemlik yaz kampında 12 şehirden yaklaşık 3 bine yakın genci misafir edeceklerini aktaran Güneş, "14-20 Haziran arası ilk kamp tamamlandı. Asıl hedef gençlerin birbirlerini tanıması ve kaynaşması. Gençlerin birbirine yabancı bakmaması. Burada aynı zamanda gençlere değerler eğitimi de veriyoruz. Bu ülkenin değerlerini ve inançlarını anlatıyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İç Anadolu Bölgesi Şaban Güneş Kırşehir Kaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title