Haberler

"Sadece Kobani'ye Odaklanmak Tek Tek Sivrisinek Öldürmek Gibi"

Güncelleme:

AB Bakanı Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Üyelerine yaptığı hitapta, "Sadece Kobani'ye odaklanmak tek tek sivrisinek öldürmek gibidir." dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Üyelerine yaptığı hitapta, "Sadece Kobani'ye odaklanmak tek tek sivrisinek öldürmek gibidir" dedi.

Dış ilişkiler Komitesi Üyelerine seslenen Bozkır, Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili olarak, "Yeni bir Avrupa Birliği stratejisi geliştirdik. Burada 3 şart var. ilk şart politik reformlar ve Türkiye elbette politik reformlara öncelik tanıyor. Ikinci şart AB'ye adaptasyon. Üçüncü şart ise iletişim stratejisi. Bu strateji Türkiye'deki AB imajını ve AB'deki Türkiye imajını tamir etmeye dayalı" dedi.

IŞİD'in Kobani'ye düzenlediği saldırılar hakkında da konuşan Bozkır, "Sadece Kobani'ye odaklanmak tek tek sivrisinek öldürmek gibi. Bir sivrisinek daha fazla sivrisinek oluşturuyor. Bu yüzden bizim amacımız bu bataklığı kurutmak. Kobani'de insanlar tehdit ediliyor hayatlarını kurtarmak için buradan kaçmak istiyor. Biz kapılarımızı açtık ve ilk gün 138 bin Kobanili Türkiye'ye geldi" dedi.

Türkiye'nin bölgeye asker göndermek gibi bir niyeti olmadığını dile getiren Bozkır, "Bizim diğer ülkelere asker göndermek gibi bir niyetimiz yok. Bu yüzden biz 'gelin bu işi birlikte yapalım' diyoruz. Bunu yapmak için BM Güvenlik Konseyi kararına, NATO kararına ihtiyacımız var. Eğer bu kararlar alınmazsa bizim önerimiz Suriye'de halihazırda bulunan konvansiyonel olmayan silahları kullanmaktır" dedi.

Musul'da kaçırılan konsolosluk çalışanları hakkında açıklamalarda bulunan Bozkır, "Musul'da 49 konsolosluk çalışanımız IŞİD'in elindeydi. Eğer Türkiye'nin IŞİD'le ilişkisi varsa neden 49 personelimiz IŞİD'in elindeydi? Bu tarz olaylarda ister 1 kişi olsun ister 50 kişi olsun her ülke ilk olarak hayat kurtarmak ister. Her ülke bu tür anlaşmalar yapar ve biz de yaptık. 49 kişinin hayatını kurtardık ve bu sizinle burada tartışamayacağım gizli bir anlaşmadır" dedi. Son olarak Kıbrıs meselesi hakkında konuşan Bozkır uzun yıllardır Kıbrıs sorunu nedeniyle bazı fasılları açamadıklarını belirterek, "Biz Yunan ve Avrupalı arkadaşlarımızdan büyük resme bakarak bundan fayda sağlamalarını bekliyoruz" dedi. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Volkan Bozkır Türkiye Kobani Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title