Haberler

Bozkır, AB Ankara Delegasyonu Başkanı Haber'i Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı Bakanlar Kurulu'nun açıklanmasının ardından 64. Hükümet'te Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci görevine getirilen Volkan Bozkır, AB Ankara Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber'i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı Bakanlar Kurulu'nun açıklanmasının ardından 64. Hükümet'te Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci görevine getirilen Volkan Bozkır, AB Ankara Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber'i kabul etti.

AB Bakanlığında gerçekleşen görüşme öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Bozkır, göreve başlamasının ardından ilk temasını gerçekleştirdiği Haber ile önümüzdeki dönemde de sık sık bir araya gelerek, Türkiye'nin AB sürecini değerlendireceklerini söyledi.

Görüşmede Türkçe konuşan Haber, Bozkır'ı yeni görevi nedeniyle tebrik etti. Gelecekte iyi bir işbirliği yürütüleceğine inandığını belirten Haber, "Önümüzdeki günlerde genişleme sürecinin iyi ivme kazanacağından eminim" ifadesini kullandı.

AB Bakanı Bozkır, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la yaptığı telefon görüşmesine ilişkin soru üzerine, AB Bakanlığı'nı yeni devraldığını belirterek, yaşanan "önemli" gelişmeler hakkında gerekli açıklamaların yetkili makamlar tarafından yapmasının doğru olacağını kaydetti.

Türkiye ve Rusya'nın komşu olduklarını hatırlatan Bozkır, "Belki de bir kaç yüzyıllık tarihimizde en iyi ilişkilere sahip olduğumuz bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. Her iki ülkenin de bu ilişkileri, dostluk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve ortak çıkarlarımızı gözeterek sürdürmesinde yarar var" diye konuştu.

Bozkır, Türkiye'nin AB ile Brüksel'de, 29 Kasım'da yapacağı zirveye ilişkin soru üzerine, zirvede mülteci konusunun ve AB'de son zamanlarda yaşanan terör saldırılarının yanı sıra Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin de ele alınacağını bildirdi.

Zirvenin başlıklarına değinen Bozkır, "Türkiye'nin bir süredir istediğimiz hızda yürümeyen müzakere süreci var. Bu zirvelerin devamlı hale getirilmesiyle ilgili alınacak kararlar var ve Türk insanı için çok büyük önem arz eden vizenin tamamen kaldırılmasının öngörüldüğünden daha erken bir tarihe çekilebilme imkanının araştırılması var" diye konuştu.

Brüksel'de yapılacak AB-Türkiye Zirvesi'nde bir ortak bildirinin yayımlanmasının planlandığını ifade eden Bozkır, bu konuda Dışişleri ve AB Bakanlıkları ile AB Komisyonu yetkililerinin bir metin üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Volkan Bozkır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title