Haberler

Bozdoğan'da Orman Yangını

AYDIN'ın Bozdoğan İlçesi'nde çıkan yangında 25 dönüm kızılçam ormanı ile içinde 100'e yakın zeytin ağacının bulunduğu 5 dönüm zeytinlik kül oldu.

AYDIN'ın Bozdoğan İlçesi'nde çıkan yangında 25 dönüm kızılçam ormanı ile içinde 100'e yakın zeytin ağacının bulunduğu 5 dönüm zeytinlik kül oldu. Müdahale sırasında uçuruma yuvarlanan arazözdeki bir orman işçisi de yaralandı.

Bugün saat 14.00 sıralarında, Nazilli sınırında bulunan Bozdoğan'ın Yayladağı Mevkii'nde çıkan yangın korku ve panik yarattı. Enerji nakil hatlarından çıkan kıvılcımın otları tutuşturması sonucu zeytinlik alanda başlayıp kızılçam ormanına sıçradığı ifade edilen yangın için Aydın, Bozdoğan, Nazilli, Kavaklıdere ve Yatağan'daki orman işletme müdürlüklerinden 3 helikopter, 16 arazöz ve 150 orman işçisi bölgeye sevk edildi. Çok sayıda köylü ve jandarma ekipleri de alevlere müdahale etti. Söndürme çalışmaları sırasında virajı alamayan bir arazöz uçuruma yuvarlandı. İçinde bulunan bir orman işçisi yaralanarak Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Havadan ve karadan etkin müdahale sonucu 2 saatte kontrol altına alınan yangında, 25 dönüm kızılçam ormanı ile içinde ortalama 50- 60 yaşlarında 100 zeytin ağacının bulunduğu 5 dönüm zeytinlik kül oldu. Soğutma çalışmaları süren yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Cavit YILDIRIM- AYDIN- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title