Haberler

Bozdağ, Yeniceoba İhsan Geyik Lisesi'nin Açılışına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba beldesinde İhsan Geyik tarafından yaptırılan 12 derslikli lisenin açılışını yaptı.

Yeniceoba beldesinde düzenlenen açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Cihanbeyli Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Yeniceoba Belediye Başkanı İlyas Kara, hayırsever işadamı İhsan Geyik, çok sayıda davetli, vatandaş ve öğrenci katıldı. Çocukluğunda yaşadığı yerden okula gidebilmek için büyük zorlukları yaşadıklarını dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, "O günlerden kurtulmuş olmamızın sebebi, İhsan Geyik gibi bu ülkenin derdini, aşkını, sevdasını yüreğinde yaşayan insanların çoğalmasıdır. Artık meydanlarımız çamurdan kurtuldu, kaldırımlarımız oldu, liselerimiz oldu ve çalışan insanlarımız oldu" dedi.

Bugün yapılan üç açılışın ortak noktasının büyüyen ve gelişen Türkiye'yi işaret ettiğini vurgulayan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, "Türkiye geçmişteki Türkiye'den farklı bir Türkiye. 2023 yılına doğru Türkiye, dünyanın en önemli 10 ekonomisinden biri olmayı hedefledi. Şüphesiz böyle bir hedefi gerçekleştirmek için insan kalitesinin yükseltilmesi gerekir.

Daha iyi yetişmiş genç nüfusa ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle de biz Konya'da, Konya'nın eğitim ihtiyaçlarını masaya yatırdık. 2023 yılına varmadan Türkiye'nin motor gücü olan Konya'nın, insan ihtiyaçlarını planlamaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

En çok eğitim konusuna önem verdiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da, "Bugün dünyada pek çok ülke var. Ülkeleri güçlü yapan şey, hazineleri, petrolleri, madenleri değil. Baktığınız zaman kim bilgiye sahipse, bilgiyi kim üretiyor ve bilgiyi kim teknolojiye dönüştürüyorsa o ülkelerin çok güçlü olduğunu görüyoruz. Bakarsanız Suudi Arabistan'ın petrolü çok, bakarsanız başka ülkelerin petrolleri, madenleri çok ama dünyada ülkeler arasında bir güç sıralaması yaptığınızda, petrolü olan ülkeler değil, madenleri olan ülkeler değil, bilgiye sahip olan ama ezber bilgiye değil, bilgiyi bizzat üreten, sonra onu teknolojiye dönüştüren ayrıca bir güce bir enerjiye dönüştüren ülkelerin çok güçlü olduğunu görüyoruz.

O yüzden de hükümet olarak, bilgiyi üreten bir Türkiye için, bilgiye hükmeden bir Türkiye oluşturmak için, bilgiden teknoloji üreten ve onunla dünyaya açılan farklı bir Türkiye geliştirmek için eğitim konularında çok ciddi adımlar attık. Hem ilköğretimde hem ortaöğretimde, hem yükseköğretimde, insanımızın değişimini ve bilgi eksenli gelişimini, güçlenmesini temin etmek konusunda önemli projeleri hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

"KİTAPSIZ BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN TÜRKİYE BUGÜNE GELDİ"

Başlangıçta kitapları masanın üzerine koyarken, daha sonra bütün özel okullar dahil okullarda öğrencilerin masasının üzerine kitaplarını koyduklarını söyleyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Önemli bir adımdı. Belki bugünün nesli için, bu pek kıymet ifade etmeyebilir ama benim yaşımda olanlar babalarımızın dedelerimizin hikayesine bakarsanız, okula giderken çoğunun kitabı yoktu. Ben ilköğretim okuluna başladığım zaman benim elimde bir defterim vardı. Bütün kitap oydu. Kitap dediğinizde, alan yok veren yok, imkan yok başka sıkıntılar var. Öğretmen anlatır, öğrenci defterine not tutardı. Adeta kitapsız bir eğitim-öğretim dönemi geçiren nesillerden Türkiye geldi. Şimdi kitapları masaya koyduk. Arkasından çağın teknolojisiyle öğrencilerimizi erken yaşta konuşturmak, bilgisayarla, internetle, dünyayla daha güçlü bir biçimde buluşturmak için bütün okullarımıza bilgisayar teknolojileriyle donatılmış sınıflar kurduk. Türkiye'mizin ve Konya'mızın bütün okullarına bunu yaptık. Çünkü oradan yavrularımız dünyaya açılsın istedik. Yavrularını okutan annelere eğer ortaöğretimde ise ayrı ilköğretimde ise ayrı çocukları için hesaplarına paralar yatırdık. Babaya değil anaya verdik ki bunu doğru yere harcasın, duman değil eğitime katkı olsun, yavrularımıza doğrudan gitsin diye adım attık" dedi.

"FATİH PROJESİ'Nİ HAYATA GEÇİREN ADIMLAR ATTIK"

Türkiye'nin okullarını yeniden yaptıklarını kaydeden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Cumhuriyet döneminde hükümetlerimizden önceki 79 yıl içerisinde yapılmış okul derslik sayısının neredeyse yarısından fazlasını biz iktidarlarımız döneminde 11 yıl içerisinde yaparak ülkemizin okullarının daha iyi fiziki imkanlara sahip olmasını yavrularımızın 50 kişilik, 60 kişilik, 70 kişilik sınıflarda değil, daha az sayıda öğrenciyle, daha modern imkanlarla donatılmış sınıflarda eğitim görmesi için adımlar attık. Şimdi okullarımızı akıllı tahtalarla donatan Fatih projesini hayata geçiren adımlar attık. Pilot uygulamalar devam ediyor. Zaman içerisinde Türkiye'nin bütün okulları akıllı tahtalarla donatılmış olacak. Tebeşir ve karatahta tamamen tarihe karışmış olacaktır. Bu da bizim eğitimdeki imkanlarımızı çoğaltırken, gençlerimizin ve öğretmenlerimizin bu alana daha etkili bir biçimde katkı sunmalarını mutlaka sağlayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hayırsever işadamı İhsan Geyik'e plaket verdi. Ardından protokol üyeleri tarafından Yeniceoba İhsan Geyik Lisesi'nin açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Açılışın ardından Bozdağ, okulda incelemelerde bulundu. Daha sonra protokol üyeleri, okulun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bekir Bozdağ Cihanbeyli Yeniceoba Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title