Haberler

Bozdağ: Yargıtay'da Seçim Varken Verilen Karara Ünlem Koyuyorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. " Hanefi Avcı'nın cezasının onaylanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya " Yargıtay'da şu anda seçimler var. Yargıtay'da seçim varken verilen karara ünlem koyuyorum" dedi.

TİB'in farklı bir yere taşınarak yeniden yapılandırılacağına ilişkin Bozdağ, "Dinlemeler konusu adli dinleme olsun, önleme dinlemesi olsun Türkiye'de uzun zamandır tartışılan bir husus. Sadece hükümetlerimiz döneminde değil diğer dönemlerde de tartışılan bir konu. Biz bu noktada TİB'i kurarak esasında bu tartışmaların sona ermesi dinlemelerin belli bir merkezden yasal çerçevede kontrol ve denetim mekanizmaları da kendi içinde olmak kaydıyla yürümesi açısından daha güvenceli bir adım atıldığı düşüncesi, ile geçmişte TİB'i kurduk" dedi.

"TİB'TE BAZI SIKINTILARIN OLDUĞUNU ÇOK NET ORTAYA KOYUYOR"

Bozdağ, "Fakat ortaya çıkan son durumlar, tapeler, gazete haberleri başka tür değerlendirmeler TİB'te bazı sıkıntıların olduğunu çok net ortaya koyuyor. O açıdan bunun yeniden ele alınmasında bir fayda var. Biz onu görüyoruz. Çünkü adli dinleme olsun, önleme dinlemesi olsun sonuçta vatandaşımızın kendi mahrem alanı ile ilgili hususlarda dinlemelerdir. Bunlar ancak mahkeme kararlarıyla ilgili yetkili yasal sorumlu kişiler tarafından onun gizliliğine de riayet etmek kaydıyla yapılabilir şeyler ve denetim mekanizmaları güçlü bir şekilde var" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİMİZ BU İDDİALARIN ÜZERİNE DE GİDECEK YAPILMASI GEREKEN NE VARSA ONU DA YAPACAK"

Bozdağ, "Bunların başka yerlere transfer edilmesi veya başka bir takım yollarla buranın kötüye kullanıldığına dair de Türkiye'de çok ciddi iddialar var. Hükümetin bu kadar ciddi iddiaları görmezden gelmesi, sessiz kalması kabul edilemez. Elbette hükümetimiz bu iddiaların üzerine de gidecek. Bu çerçevede yapılması gereken ne varsa onu da yapacaktır. Ulaştırma bakanlığımız bildiğim kadarıyla TİB konusunda bir hazırlık içerisinde uzun zamandır. O hazırlığın zannedersem son aşamasına geldi. Son şeklini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Hanefi Avcı Yargıtay Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title